Mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og blir overført til tvungent psykisk helsevern. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og blir overført til tvungent psykisk helsevern. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Mann (46) angrep to tilfeldige kvinner med kniv på Grünerløkka. Tiltalt for drapsforsøk

En mann tiltalt for drapsforsøk etter knivhendelser på Grünerløkka i april. Påtalemyndigheten har varslet at de vil be om overføring til tvunget psykisk helsevern.

Publisert Sist oppdatert

En av kvinnene ble stukket flere ganger i mageregionen og måtte opereres på Ullevål sykehus, skriver TV2 andre kvinnen ble også forsøkt stukket flere ganger, men hun snublet og ble ikke truffet, ifølge tiltalen.

I innledende avhør har den tiltalte 46-åringen forklart at han angrep kvinnene uten noen foranledning, men at han nekter straffskyld for drapsforsøk.

Psykotisk

I en rettspsykiatrisk undersøkelse er det konkludert med at den portugisisk-canadiske mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Mannens forsvarer, advokat Anja Hellander, sier til TV 2 at hennes klient har forklart seg så godt han kan, at han er veldig lei seg for det han gjorde, men mener at han ikke hadde til hensikt å drepe noen.

– Dette er handlinger gjort i psykotisk tilstand, sier Hellander.

Påtalemyndigheten har varslet at de vil be om overføring til tvunget psykisk helsevern. Rettssaken mot mannen begynner 9. desember i Oslo tingrett. Det er satt av fire dager til saken.