Sagenes miljøkonsulent Helene Lo Cascio Sætre setter miljø og forbruk på agendaen i bydel Sagene.

Bydel Sagene arrangerer debattmøter om klima og forbruk. Med gratis middag

Bydel Sagene frister i november med tre grønne arrangementer på Sagene samfunnshus, om forbruk, klima og bærekraftig bydelsutvikling.

Publisert

ogTemaene for møtene er visjoner for Sagene 2040, mer tid til å leve og klimaregnskap for både deg og regjeringen. Møtene på Sagene samfunnshus inkluderer gratis bærekraftige middager.

Det første møtet prøver å se på utviklingen fremover.

– I 2004 lagde Bydel Sagene en visjonsavis kalt Sagene 2020, der vi så for oss hvordan bydelen vår ville se ut 16 år fram i tid. 2020 har kommet og gått, men hva har vi egentlig oppnådd siden 2004, og hvordan ønsker vi at Sagene skal være i 2040? spør arrangøren.

Mitt klimaregnskap

Under neste møte vil leder for organisasjonen Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise, presentere boka «Mitt Klimaregnskap», der hun spør om det er mulig å leve bærekraftig.

Anja Bakken Riise ville finne ut hva det ville si å leve miljøvennlig og ga seg selv et klimabudsjett. Dette resulterte i boka Mitt Klimaregnskap. I et halvt år førte hun regnskap over hva hun spiste, hva hun handlet og hvor mye hun reiste – og regnet om alt til CO2-utslipp. Hennes erfaringer er både inspirerende og tankevekkende.

Plantekasser i bydel Sagene.

Hva skal til for å leve miljøvennlig? Kan du spise kjøtt, handle nye klær eller fly til Syden?

Forbruket vårt

Det siste møtet spør om det er mulig å bryte ut av forbruksmønsteret vårt uten at det går utover livskvaliteten.

Dag Hoel har skrevet boka "I Hamsuns kalosjer" - en herlig hyllest til måtehold. Siv Elin Ånestad fra Fremtiden i våre hender kommer også, og vil dele sine tanker om vekstideologi og overforbruk og hvordan politikk kan legge til rette for en forbruksomstilling i Norge, sier Sagenes miljøkonsulent, ansatt i avdeling for kultur, nærmiljø og byutvikling, Helene Lo Cascio Sætre.

Powered by Labrador CMS