Byrådssekretær for Miljø og Samferdsel, Anja Bakken Riise. Foto: Privat
Byrådssekretær for Miljø og Samferdsel, Anja Bakken Riise. Foto: Privat

Byrådssekretær Anja Bakken Riise avviser påstand om at byrådet prioriterer parker i sine egne bydeler

Publisert

Påstanden om at byrådet forskjellsbehandler bydelene faller på sin egen urimelighet, svarer Byrådssekretær Anja Bakken Riise.

I helgen kunne vi lese om Anne Christine Kroepelien, leder for bydelsutvalget i St. Hanshaugen, som stilte spørsmål ved Byrådets fordeling av midler til parkene i Oslo.

– Det kan synes som om Byrådet prioriterer sine «egne» bydeler, påstod hun.

Byrådssekretær for Miljø og Samferdsel, Anja Bakken Riise, synes det er merkelig å høre at bare Grünerløkka er «byrådets egne».

— Dette var en merkelig påstand mot det som egentlig er en glad-sak for byens innbyggere, nemlig at byrådet sørger for forsterket renhold og søppeltømming i parkene i sommer.

Grünerløkka rengjør selv

BU-leder Anne Christine Kroepelien reagerer på den skjeve fordelingen av midlene til Osloparkene. Foto: Arkivfoto/VårtOslo
BU-leder Anne Christine Kroepelien reagerer på den skjeve fordelingen av midlene til Osloparkene. Foto: Arkivfoto/VårtOslo

Pengene skal fordeles slik: Tre millioner kroner til bymiljøetaten, to millioner til bydel Grünerløkka og en halv million til hver av bydelene Sagene, St. Hanshaugen, Frogner og Gamle Oslo.

— Grunnen til at Grünerløkka fikk mest, er fordi de har mer av parkrenholdet i egen regi enn de andre bydelene, sier Bakken Riise.

— I de andre bydelene er det bymiljøetaten som ordner det meste av renholdet i de store parkene, sånn er det ikke på Grünerløkka, til tross for at de har noen av Oslos mest populære parker.

Øremerket til renhold

Ifølge kommunens nettsider, har parkene på St. Hanshaugen stort behov for opprustning, og har vært avhengig av å søke eksterne midler for å holde parkene noenlunde vedlike.

Kroepelien bekrefter at etterslepet i vedlikeholdet er stort, og synes derfor det er ekstra urettferdig at Grünerløkka får fire ganger så stor bevilgning som St. Hanshaugen.

Bakken Riise svarer at ekstrabevilgningene uansett ikke skal brukes til opprusting.

— Vi er veldig glade for at stadig flere bruker parkene og grøntområdene i Oslo, men da forsøples det også mer. Derfor har byrådet øremerket midler til forsterket renhold og søppeltømming i sommermånedene, sånn at det skal være rent og trivelig i byen vår, sier hun.

— Pengene kan altså ikke brukes til generell opprusting av eksisterende parker. Det behandler vi i den ordinære budsjettprosessen.

Avviser forskjellsbehandling av bydelene

Siden bydel Grünerløkka er styrt av Arbeiderpartiet, stiller Kroepelien spørsmål ved om Byrådet prioriterer sine "egne" bydeler. Bakken Riise avviser påstanden.

— Først og fremst er byrådet et byråd for hele byen, og fordelingen av disse midlene var basert på hvor vi mente disse ville ha størst nytte.

— I tillegg vil jo noen av oss si at St. Hanshaugen er Oslos «grønneste bydel», etter at Miljøpartiet De Grønne fikk tre representanter inn i bydelsutvalget i kommunevalget i 2015. Det samme gjelder for øvrig både Sagene og Gamle Oslo hvor de Grønne har store lokallag og representasjon i bydelsutvalg. Så denne påstanden fra lederen for bydelsutvalget faller på sin egen urimelighet.

Powered by Labrador CMS