Oslo har mange hyggelige bakgårder. Her fra Dattera til hagen på Grønland.

Hemmelige hager i hovedstaden. Se listen over hyggelige bakgårds-utesteder

Oslo har mange hippe utesteder. Men for den som vil lete, kan ølen også nytes i en koselig asfalthage, midt i hjertet av byen. Her er en liste over flere hyggelige bakgårdsrestauranter og utesteder du kan besøke.

Sommervarmen gjør sine siste besøk i det vi nærmer oss den stadig skarpere høstlufta i hovedstaden. Nå gjelder det å utnytte de gode stundene i finværet, og hva er vel bedre enn en gyllen øl, brus eller matbit i en liten bakgårdsrestaurant i byen?

Her er en liste, inspirert av Visit Oslo, over flere hyggelige utesteder og spisesteder du kan gjemme deg bort i før solen forsvinner.

Prindsens Hage i Storgata 36

Prindsens hage har drivhus, leker og foodtrucks.

Prindsens hage byr på fargerike møbler, uventede arrangementer og festival-lignende stemning. Innimellom lyslenker og langbord kan du også slenge deg ned i en av de deilige hengekøyene. Her finnes også foodtrucks for de som er sultne på no' kjapt og godt, i tillegg til boule-spill, drivhus og hyggelige gressletter.

Prindsens hage har en festivallignende atmosfære.

Bare Jazz i Grensen 8

Som en helt vanlig bakgård, men full av fransk stemning.

Midt inni det travleste Grensen, med sine shopping-hjørner og bråkete butikker, ligger en skjult perle. Trekker du innover gjennom den åpne oppgangen, oppdager du nemlig et svært hyggelig lite sted som drar deg hele veien fra Oslo til Paris. Her finnes nok av fransk stemning, kule plater, deilige kaker og selvfølgelig, ekstra mye jazz. Et perfekt sted for det håpefulle paret som ønsker seg en litt mer classy første date.

Bare Jazz har en elegant fremtoning.

Angst bar i Torggata 11

Angst Bar ligger i passasjen Strøget nede i sentrum.

I den livlige passasjen på Strøget finnes det en spennende bar full av farger og inntrykk. Innenfor de fire små veggene henger det flust av samtidskunst. De små runde bordene gir en intim og hyggelig atmosfære, som bryter med det ellers svært ekspressive uttrykket i baren. Her kan du tulle og være deg selv, eller trekke deg tilbake fra det travleste sentrum rett utenfor.

Angst Bar er full av morsomme kunstuttrykk.

Haandslag i Youngs gate 19

Disco og funk kan nytes hos bakgården til Haandslag.

Haandslag er stedet som ikke har fått nok oppmerksomhet. Her kan du slenge deg blant puter i de digge stolene, og nyte kaffekoppen eller ølen til en avslappet miks av funk, soul og disco som spilles i bakgrunnen. Bakgården kan oppleves som et ordentlig hageparty, og kommer du i helgene serveres det punsj. Haandslag har også god plass til å danse for de som vil bevege seg litt utpå.

Stilige stoler og kule planter.

Stortorvets Gjæstgiveri i Grensen 1

Romantiske omgivelser er å finne hos Stortorvets Gjæstgiveri.

Stortorvets Gjæstgiveri ligger midt i sentrum og er et sjarmerende byggverk fra 1700-tallet. Denne eldgamle restauranten også en svært hyggelig bakgård, som ikke synes fra gata. Musikken som spilles er avslappende, og på lørdager er det jazzbar, før festen tar mer av ut over kvelden. Her kan du ta deg en velfortjent pause fra hverdagen og nyte måltidet eller ølen i historiske omgivelser.

Stortorvets Gjæstgiveri har en sjarmerende fasade.

Dattera til hagen i Grønland 10

Dattera til Hagen er et svært populært oppholdssted for byens lekne skjeler.

Dattera til hagen er et av de mest populære utestedene i Oslo. Her strømmer folket til for å slå seg løs hver helg, ofte til fengende toner og i fargesprakende uttrykk. Bakgården har et eksotisk preg, med palmer, grønne planter, hagemøbler og en moped til pynt. Her er det lett å føle seg som hjemme.

Asylet i Grønland 28

Asylet er et av Oslos eldste trehus.

Asylet er et av Oslos eldste trehus, og ligger sentralt på Grønland. Selve bygningen var opprinnelig en kjøpmannsgård 1730-årene. Nå huser den en hyggelig kafé, som også har en svær og populær bakgård. Med langbord, benker og blomster, er det lett å slippe fra seg alt stress og bare la hyggen ta bolig i kroppen.

PS: Saken er inspirert av Visit Oslos sak om samme tematikk, og VårtOslo har fått lov til å bruke bildene fra Visit Oslo.

Powered by Labrador CMS