OSLO 20100318.Dagsavisen får to sjefredaktører. Arne Strand blir en av de to. Hvem den andre blir er ikke avklart ennå.
Arne Strand, er død etter lengre tids sykdom.

Tidligere kommentator og politisk redaktør Arne Strand er død

Onsdag kveld sovnet tidligere kommentator og politisk redaktør Arne Strand inn etter lang tids sykdom. Han bodde på Frogner og ble 79 år gammel.

Publisert

Det skriver Dagsavisen.

Strand var tilknyttet Arbeiderbladet og senere Dagsavisen, bare avbrutt av noen år i NRK.

Han var også statssekretær for Gro Harlem Brundtland.

Strand ble rammet av kreft for 17 år siden.

– Vi er i stor sorg over å ha mistet verdens beste og elskede pappa, ektemann, kjæreste, svigerfar og bestefar. Han kjempet til siste stund. Han elsket livet, og levde det fullt ut. Vi skulle så gjerne hatt han med oss i mange år fremover. Vi kommer til å savne han, våre samtaler, smilet, entusiasmen og ikke minst latteren, uttaler sønnen Christian Strand på vegne av familien.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, sier at man har mistet en bauta i norsk avishistorie og sender sine tanker til familien.

Hedres av politikerne

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) minnes den tidligere redaktøren som en dyktig mediepersonlighet:

– Arne Strand hadde alltid slagkraftig penn og tydelig stemme, og klarte å se oss i kortene bedre enn de fleste. Arne hadde tyngde, energi, glimt i øyet og alltid gode råd å gi. Arne var en helstøpt journalist. Våre tanker går til familien, sier hun til NTB.

Også stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) minnes Strand.

– En hedersmann har gått bort. Hvil i fred, skriver stortingspresidenten på Twitter.

Generalsekretær i Nato og tidligere statsminister for Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg sier til Dagbladet at vi nå har mistet en viktig stemme.

– Han døde i troen på de sosialdemokratiske verdiene, på fellesskap og solidaritet. Jeg hadde gleden av å samarbeide med Arne i mange år. Han var en rådgiver og venn. Vi er mange som vil savne ham, sier Stoltenberg til avisen.

Føflekkreft

I flere intervjuer var Strand selv åpen om en farlig føflekkreft han var rammet av, skriver TV 2.

Føflekken ble oppdaget i 2004, og de I flere intervjuer var Strand selv åpen om en farlig føflekkreft han var rammet av.

I 2011 meddelte Strand at han var friskmeldt fra føflekkreften.

Powered by Labrador CMS