Forfatter Guro Sibeko synes en bråkete del av offentligheten brukte skitne triks for å hindre debatten i å handle om hva Churchill og Holberg faktisk gjorde
Forfatter Guro Sibeko synes en bråkete del av offentligheten brukte skitne triks for å hindre debatten i å handle om hva Churchill og Holberg faktisk gjorde

Da to statuer gikk fra å være kalde elementer i bybildet, til å bli glovarme. Rasisme hugget i stein

– Det bor folk i Norge i dag som er etterkommere av dem Churchill sørga for at sulta i hjel mens han var statsminister. Det er nær historie for mange nordmenn, sier forfatter Guro Sibeko.

Publisert Sist oppdatert

Statuer av Winston Churchill som ble satt opp for å hedre en krigsherre, er ramponert i flere byer i Europa, fordi han også var rasist. Oslos Churchill på Solli plass slapp i denne omgang unna med litt rødmaling.

Winston Churchill har stått og lent seg på krykken sin på Solli plass siden 1976. Han er irret og har endret farge med årene, men ordene på sokkelen under ham er hugget i stein: «Come then, let us go forward together with our united strength».

Sitatet var punchlinen i talen han holdt da han ble statsminister i Storbritannia i 1940. Denne mannen hylles for å ha reddet Europa fra nazistene, men i sommer har noen prøvende sprayet litt rødt over ordene fra talen hans, for å vise Oslos borgere at sannheten vi har hatt om Churchill ikke er hele sannheten.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp