Viktor Moe Hegerberg og Anette Arneberg, henholdsvis påtroppende miljøpolitisk leder og andre nestleder i Sosialistisk Ungdoms (SU) sentralstyre.
Viktor Moe Hegerberg og Anette Arneberg, henholdsvis påtroppende miljøpolitisk leder og andre nestleder i Sosialistisk Ungdoms (SU) sentralstyre.

To Oslo-representanter valgt inn i Sosialistisk Ungdoms sentralstyre

Under landsmøtet til Sosialistisk Ungdom (SU) ble Oslo-representantene Anette Arneberg og Viktor Moe Hegerberg valgt til henholdsvis andre nestleder og miljøpolitisk leder i organisasjonens sentralstyre.

Publisert

Under landsmøtet til Sosialistisk Ungdom (SU) mellom 27. og 30. juni ble to Oslo-representanter valgt inn i organisasjonens sentralstyre.

De to representantene, Anette Arneberg og Viktor Moe Hegerberg, er valgt til henholdsvis andre nestleder og miljøpolitisk leder.

Arneberg, som i utgangspunkt var innstilt som sentralstyremedlem, forteller at hun stilte seg disponibel til vervet etter at en annen kandidat trakk seg på tampen. Arneberg er fra før av varamedlem i Vestre Aker SV.

— Må ut av oljealderen

— SU er i en viktig posisjon akkurat nå, fordi SV er i en god posisjon nasjonalt. Jeg tenker det blir viktig å få frem SUs perspektiv overfor moderpartiet, og at vi sikrer at vi får gjennom så mye av vår politikk som mulig. Vi skal rett og slett jobbe med å videreutvikle organisasjonen, samtidig som vi skal jobbe godt strategisk og tydelig prioritere hvilke saker vi vil ha gjennom, sier Arneberg.

Moe Hegerberg, med erfaring fra å ha sittet i fylkesstyret til Oslo SV fra 2020 til 2022, påpeker at det utspiller seg flere store kamper i Norge for tiden.

— Det handler om miljøkampen som haster veldig, og jeg vil trekke frem Førdefjorden og Repparfjorden. Det nye oljefeltet, Wisting-feltet, ligger nærmere iskanten enn hva andre har gjort tidligere. Vi vet at vi må bevege oss ut av oljealderen for å redde klimakrisen, og da er det håpløst å begynne å åpne nye oljefelt nå, sier Moe Hegerberg.

Powered by Labrador CMS