Lilith Christine Nepstad Staalesen (t.h) forteller om konsekvensene av koronakrisen for sexarbeidere. Astrid Renland (t.v).
Lilith Christine Nepstad Staalesen (t.h) forteller om konsekvensene av koronakrisen for sexarbeidere. Astrid Renland (t.v).

Sexarbeidere etterlyser krisepakke. – De som selger sex er redde for å bli smitta

– Koronakrisen har ført til mer vold, mer forhandlinger om pris og mer press på ting vi ikke har lyst til, som å ha sex uten beskyttelse eller å bli bundet fast av kunder man ikke kjenner fra før, forteller Lilith Christine Nepstad Staalesen, fra Pion.

Publisert

Ifølge Pion, sexarbeidernes Interesseorganisasjon, skaper koronakrisen stor utrygghet. Likevel tar mange sexarbeidere imot kunder. En del sier til og med ja til kunder de ellers ville holdt seg unna.

– De som selger sex er like redde som andre for å bli smitta. Problemet er at mange sexarbeidere ikke har inntekt fra noen annen jobb. Og siden de er avhengige av å overleve, fortsetter de å selge sex, sier Andrés Lekanger.

Unntaket er de som har spart opp midler eller som har sexarbeid som en bigeskjeft ved siden av en annen jobb. Disse har kanskje råd til å slutte å selge sex nå. Derfor har de «tatt permisjon». Atter andre har ingen annen inntekt.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp