17-åringen Stine var Vålerengas store spiller med to scoringer mot Røa.

Vålerengas stortalent Stine (17) senket Røa nesten på egenhånd. - En spiller vi har stor tro på, sier trener Nils Lexerød

Vålerengas damer viste hvem som er best i byen da de valset over Røa og vant 4-0. Banens gigant var Stine Brekken (17) med to scoringer og en målgivende. — Kjipt å ikke score hattrick, sier 17-åringen etter seieren.

Mens Røa var med på på å starte storhetstida for norsk kvinnefotball, tok det lengre tid før de løsnet for satsinga på Oslo øst.

År senere er rollene byttet om. Nå er det de kongeblå som er et lokomotiv, mens Røa sliter med å overteve i Toppserien.

— Godt å være på vinnerspor igjen

Søndag ettermiddag var det ingen tvil om hvem som nå er best i byen. To mål fra 17-åringen Stine Brekken var med på å gi Vålerenga en komfortabel 4-0-seier.

— Utrolig godt å være tilbake på vinnersporet igjen, smiler Vålerenga-trener Nils Lexerød.

Med få kamper fra start denne sesongen, skulle Røa-kampen bli en stor opplevelse for det 17-årige stortalentet Brekken. Spilleren som opprinnelig er fra Molde herjet til tider på midtbanen, og stod ved kampslutt med sine to første mål noen gang i Toppserien.

— Der er litt kjipt at jeg ikke scorer hattrick, men det viktigste er jo å vinne fotballkamper, sier en blid romsdaling til VårtOslo.

Endringer i startellveren

Etter to mål og en målgivende i løpet av 90 minutter er Brekken svært godt fornøyd med egen innsats, og fra trenerteamet kom det store lykkeønskninger etter kampen

— Stine er en spiller vi har veldig stor tro på. I dag gjør hun en veldig bra match, sier hovedtrener Lexerød.

Godt for Vålerenga å kunne juble over tre poeng igjen.

Fra start i søndagens oppgjør var det flere endringer hos østkantlaget.

Fjorårets førstekeeper Jalen Tompkins startet sin første kamp for sesongen, mens venstrekant Andrine Tomter også spilte sin første kamp fra start. Også midtbanespiller Stine Brekken fik sjansen fra start.

Det så ut til å gi hjemmelaget en tiltrengt vitamininnsprøytning, etter ikke å ha vunnet på de to siste seriekampene.

Fra start var det et friskt Vålerenga-lag som viste seg fram, og som var nære ved å ta ledelsen etter bare minuttet spilt ved Elise Thorsnes.

Styrte inn til trygg seier

Deretter falt spillet fra gjestene noe i kvalitet, men etter drøyt 20 minutter fikk de gjennombruddet i målprotokollen ved Stine Brekken, etter et mønsterangrep fra de kongeblå.

Vålerenga-fansen kunne holde flagget høyt ved kampslutt.

Det var 17-åringens første seniormål. Et mål til fra Brekken og en herlig soloscoring fra toppscorer Elise Thorsnes gjorde at gjestene ledet trygt 3-0 til pause.

En svært trygg ledelse til tross, var det lite som tydet på at Vålerenga-spillerne ville slappe av i de siste 45 minuttene.

Toppscorer Thorsnes ville heller ikke være dårligere enn sin unge lagvenninne Brekken, og satte etter 63 minutter også sitt andre mål for ettermiddagen.

Fire VIF-spillere tatt ut til EM-tropper

Derfra og inn tok de blåkledte beinet litt av gasspedalen, men kunne til slutt reise hjem til Oslo øst med en trygg seier i bagasjen.

Etter en god sesong fra østkantdamene, var landslagsuttaket til neste måneds EM kanskje en liten nedtur. Da spillertroppen ble presentert, var det klart at landslagssjef Martin Sjögren kun hadde funnet plass til keeper Guro Pettersen blant sine utvalgte.

— Det er ikke noe jeg har tenkt så mye på, men Guro fortjener helt klart plassen etter den sesongen hun har hatt til nå i år, sier Lexerød

Han kan også glede seg over representasjon i EM-troppene både hos Danmark og Island. Dermed skal i alt fire Vålerenga-spillere kjempe om edelt metall i England i juli.

Røa - Vålerenga = 0 - 4 (0-3)

Røabanen

462 tilskuere

Gult kort: Solveig Engås (Røa)

0-1 Stine Brekken (22) 0-2 Brekken (32) 0-3 Elise Thorsnes (45) 0-4 Thorsnes (63)

Røa (4-3-3): Hildegunn Sævik - Solveig Engås (Anja De Courcy i 45mmin), Synne Vatshelle Raa (Mia Svendsen i 33min), Synne Masdal, Rakel Renolen (Christina Osnes-Ringen i 45min) - Oline Fuglem , Emma Iversen, Sarah Suphellen - Vilde Fjelldal (Malene Alfredsen i 45min). Mia Huse. Tuva Lotte Espås (Nadia Pinto i 45min)

Vålerenga (3-5-2): Jalen Tompkins - Malin Sunde (Mari Nyhagen i 10min), Stine Ballisager Pedersen (Cammila Huseby i 45min), Ingibjörg Sigurdardottir - Janni Thomsen, Rikke Nygard (Ylinn Tennebø i 45min), Andrine Tomter (Ally Green i 27min), Thea Bjelde (Olaug Tvedten i 15min) , Stine Brekken - Agnete Nielsen, Elise Thorsnes