Vålerenga og Andrine Tomter var ett steg foran Stabæk og Melissa Bjånesøy. Oslolaget sikret med seieren sølv i Toppserien og mesterligaspill.

Vålerenga sikret sølv i Toppserien! Er klare for mesterligaspill etter kalasseier over Stabæk

Vålerengas damer kan juble og konstatere at sesongen har vært vellykket! Med bunnsolid 6-0 seier over Stabæk er oslolaget allerede sikret sølv i Toppserien før siste sluttspillkamp.

Når det gjenstår en runde av sluttspillet i Toppserien er det allerede klart at Brann er sikret seriegullet etter 2-1 seier borte over Rosenborg.

Bergenslaget står med 19 poeng før siste sluttspillskamp og er med det umulig å innhente. Men for Vålerengas del handlet det mot Stabæk kun om å sikre seg seriesølv.

Klare favoritter

Allerede etter seks minutters spill hamret Vålerengas Thea Bjelde ballen inn bak Stabæk-keeperen. Oslolaget ledet oppskriftsmessig 1-0.

Styrkeforholdet mellom de to lagene har i hele år vært i favør Vålerenga.

I de tre foregående møtene i år har VIF vunnet samtlige. Og med en solid sluttspurt var oslolaget klare favoritter før det siste sluttspillmøtet med Stabæk.

Janni Thomsen med målgivende til Vålerengas 2-0 scoring.

Rett før lagene skulle gå til pause økte Elise Thorsnes bortelagets ledelse til 2-0. Scoringen ble nærmest ruslet i mål etter flott forarbeid av Janni Thomsen, som kjørte karusell med Stabæk-forsvaret før hun slo inn til Thorsnes.

Kjørte over Stabæk i andre omgang

Dermed gikk Vålerenga i garderoben og fikk nyheten om at Brann haddet slått Rosenborg i Trondheim, og at bergenslaget med det er årets seriemester.

I andre omgang forstatte Vålerenga kjøret. Og det skulle bli en målrik avslutning. som Stabæk-spillerne nok helst vil glemme. I tur og orden puttet oslolagets spillere på med mål.

Midtbanedirigent Dejana Stefanovic stanget inn 3-0 drøyt ti minutter ut i andre omgang. Deretter var det innbytter Runa Lillegårds tur til å legge på til 4-0. Før Olaug Tvedten og Ingibjörg Sigurdardottir satte henholdsvis Vålerengas femte og sjette mål.

Dermed gjenstår en kamp i sluttspillet, men allerede nå kan Brann gratuleres som seriemester og Vålerenga kan juble over sølvmedlajen.