Indrefileten til Egil Ohren falt i smak! Andrine Dyblie Erdal gikk derimot for pizza.
Indrefileten til Egil Ohren falt i smak! Andrine Dyblie Erdal gikk derimot for pizza.

På Paulus sykehjem på Grünerløkka bor det både yngre og eldre beboere. Lørdag dro 22-åringene Andrine og Thorleif og 90-åringen Egil ut for å spise sammen

— Det er alltid hyggelig å komme seg ut en tur. Jeg spiste indrefilet, og det var godt, sier Egil Ohren (90).

Publisert

I den øverste og fjerde etasjen på Paulus sykehjem bor det ti ungdommer.

Opprinnelig var det seks ungdommer som flyttet inn i mars 2020, som en del av TVNorge-serien "Prosjekt kollektiv". Seriens ambisjon var å dokumentere hva som skjer i møtet mellom to generasjoner, og hva de kan lære av hverandre.

Eva Krokan, kulturleder ved sykehjemmet, påpeker at prosjektet fortsatt lever i beste velgående.

— Det tilrettelegges for at generasjonene skal ha gjensidig glede av samspillet deres. Vi ønsker å styrke sosial kontakt og aktivitet for beboerne våre gjennom prosjektet, og vi ser hvor mye glede det gir når de unge beboerne er på besøk på avdelingene.

En ny venn

Lørdag spiste Andrine Dyblie Erdal (22), Thorleif Bratval (22) og Egil Ohren (90) på Grünerløkka-restauranten Noahs Ark.

Aldersforskjell trenger ikke å ha så mye å si. Egil Ohren og Thorleif Bratval har utviklet et fint vennskap.
Aldersforskjell trenger ikke å ha så mye å si. Egil Ohren og Thorleif Bratval har utviklet et fint vennskap.

— Vi dro først og fremst for å ha det hyggelig med Egil, vår nye venn. Han har prata om at han kunne tenke seg et restaurantbesøk, og det er vel alle enige om at er en fin måte å bruke lørdagskvelden på, sier Dyblie Erdal.

Hun forteller at restauranten ligger innenfor gå- og rulleavstand fra sykehjemmet. Sammenkomsten ble samtidig benyttet til å ha en liten gjenåpningsfeiring, og Dyblie Erdal sier at det var en veldig hyggelig middag der de tre deltakerne virkelig koste seg. Hun uttrykker også at det er stor sannsynlighet for at noe lignende vil gjenta seg.

— Veldig hyggelig

Ohren har bodd på sykehjemmet i rundt to år. Da ungdommen har vært innom avdelingen hans et par ganger tidligere, har han blitt ganske så kjent med dem.

— Det var veldig hyggelig. Det er alltid hyggelig å komme seg ut en tur. Jeg spiste indrefilet, og det var godt, sier han.

Powered by Labrador CMS