Foreldre og ban i Bjørvika har lenge kjempet for en ny barneskole i bydelen. Nå er reguleringsplanen for den nye skolen sendt ut på høring.
Foreldre og ban i Bjørvika har lenge kjempet for en ny barneskole i bydelen. Nå er reguleringsplanen for den nye skolen sendt ut på høring.

Ventetiden for barn og foreldre i Bjørvika er snart over. Planen for ny skole er endelig sendt ut på høring

I fem år har innbyggerne på Sørenga og i Bjørvika ventet på en lenge lovet skole. Denne uka ble reguleringsplanen for den lovede skolen sendt ut på høring.

Publisert

— Da vi flyttet hit i 2013 ble det sagt at den nye skolen skulle skolen stå ferdig i 2017, sa leder av foreningen Barn i Bjørvika, Cecilie Andberg-Moum, til VårtOslo tidligere i vår.

Nå kan foreldre og barn endelig trekke et lettelsens sukk. Denne uken ble nemlig reguleringsplanen for det nye skolebygget sendt ut på offentlig høring. Neste år kommer saken til politisk behandling i bystyret. Dermed kan skolen høyst sannsynlig stå klart for bruk til skolestart i 2025.

Anbefaler forslaget med noen endringer

Planforslaget fra kommunale undervisningsbygg, anbefales nå av plan- og bygningsetaten med enkelte føringer. Plan og bygg tar forbehold om at Loallmenningen blir opparbeidet i full bredde med gode uteoppholdsarealer, at trafikksikkerhet blir tilstrekkelig ivaretatt og at det blir etablert tiltak som reduserer risikoen for fall og drukning i Lohavn, før de godkjenner planforslaget.

— Ny skole er helt i tråd med utviklingen vi ønsker i området, sier avdelingsdirektør for områdeutvikling i plan- og bygningsetaten, Andreas Vaa Bermann, i en pressemelding.

Slik vil den nye skolen i Bjørvika bli seende ut når den står ferdig forhåpentligvis til skolestart i 2025.
Slik vil den nye skolen i Bjørvika bli seende ut når den står ferdig forhåpentligvis til skolestart i 2025.

I planforslaget skisseres det en skolebygning med fasade av rødlig tegl med avrundede hjørner og uteareal på tak over flere nivåer. Bygningen vil dermed skille seg vesentlig fra den bygningsmassen som i dag preger området.

En lang kamp går mot slutten

Plan- og bygningsetatens anbefaling av reguleringsplanen fører til at en lang tids kamp for en ny skole i området nå kan gå mot slutten. Siden den spede starten på Bjørvika-utbyggingen i 2007, har foreldre med barn i området blitt lovet en ny skole for å avlaste den nå overfylte Gamlebyen skole.

Først ble beboerne i bydelen lovet at skolen skulle stå ferdig i 2017, og så i 2018. I byrådets skolebehovsplan for 2016 ble det så signalisert at skolen skulle stå ferdig i 2021. Denne åpningen ble også utsatt. Først til 2023 og senere til 2024. Nå kan det se ut som åpningen må vente helt til 2025.

— Det at vi fortsatt ikke har et godt skoletilbud i bydelen har gjort at mange familier har funnet at de har måttet flytte. Vi med små barn, som fortsatt klamrer oss fast her, blir mer og mer frustrerte, fortalte forelder Christine Lampe til VårtOslo i vår.

Frist for å komme med kommentarer til reguleringsplanen er satt til 20. september.

Powered by Labrador CMS