Petter Eide er foreslått vraket til neste års valg av nominasjonskomiteen i Oslo SV.
Petter Eide er foreslått vraket til neste års valg av nominasjonskomiteen i Oslo SV.

Petter Eide varsler kamp etter å ha blitt foreslått vraket av Oslo SV

SVs stortingsrepresentant Petter Eide er helt ute av nominasjonskomiteen i Oslo SVs foreslåtte liste til neste års stortingsvalg. Nå varsler han kamp.

Publisert

– Dette er jeg veldig skuffa og lei meg over, sier Petter Eide til Dagbladet.

På nominasjonskomiteen til Oslo SVs innstilling til neste års stortingsvalg er Kari Elisabeth Kaski innstilt på førsteplass, mens tidligere SU-leder Andreas Sjalg Unneland er innstilt på andreplass og vararepresentant til Stortinget Marian Hussein er innstilt på tredjeplass.

Petter Eide, som i dag er fylkeslagets eneste stortingsrepresentant sammen med Kaski, er helt ute av listen.

– Jeg skal kjempe

Eide sier til Dagbladet at han ønsket seg andreplassen på listen.

– Jeg kommer ikke til å forsvinne, jeg skal kjempe for min plass på Stortinget. Nå må jeg snakke med mine støttespillere, som jeg vet det er mange av der ute. Jeg fikk tusen personstemmer forrige gang, så dette er ikke over, sier han.

Eide skriver i et innlegg på Facebook onsdag formiddag at det er på tide at en kvinne med minoritetsbakgrunn blir nominert.

– Jeg ville gladelig ha gitt fra meg andreplassen for at Marian Hussein skal få en sikker plass på Stortinget, og selv stå på tredjeplass, skriver Eide.

Reagerer på ung liste

Han reagerer likevel på at blant de tre øverste på Oslo-lista, er den eldste nå 34 år, samtidig som han skriver at SV sliter med oppslutning blant menn over 50.

– Andreas Unneland, som er innstilt i stedet for meg, er selvsagt dyktig, en ung mann på 26 år fra Bergen. Jeg har vært aktiv i SV i 40 år og bodd i Oslo like lenge. Lang erfaring og levd liv er også en verdi vi bør verdsette i politikken.

Powered by Labrador CMS