DNB avlyser en energi- og shippingkonferanse som skulle samle nærmere 900 investorer og toppledere fra en rekke land. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DNB avlyser en energi- og shippingkonferanse som skulle samle nærmere 900 investorer og toppledere fra en rekke land. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

DNB frykter virusspredning – avlyser internasjonal konferanse i Oslo

Energi- og shippingkonferansen skulle samle nærmere 900 investorer og toppledere fra en rekke land. DNB avlyser nå konferansen i Oslo. Også menneskerettighetskonferansen Oslo Freedom Forum blir avlyst.

Publisert

«Bakgrunnen for avlysningen er koronaviruset og anbefalinger om å ta nødvendige forholdsregler for å unngå spredning av viruset», opplyser kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNBtil Dagens Næringsliv.

Han viser til at spredningen av koronaviruset den siste tiden har ført til flere rekke kanselleringer og spørsmål fra deltakere.

Stor usikkerhet

– Usikkerheten knyttet til mulig spredning av viruset er fortsatt høy. For å ta nødvendige forholdsregler ser vi oss nødt til å avlyse konferansen, skriver Nyheim.

Energy & Shipping-konferansen skulle blitt arrangert onsdag og torsdag neste uke med blant annet foredrag av toppledere i selskaper som Aker, National Oilwell Varco, Odfjell Drilling og Okea.

Menneskerettighetskonferanse avlyst

Menneskerettighetskonferansen Oslo Freedom Forum, som skulle gå av stabelen i mai, er nå avlyst på grunn av frykt for koronaviruset.

Det fremgår i et innlegg publisert på Human Rights Foundations Facebook-side fredag ettermiddag.

– På bakgrunn av den mulige globale pandemien har vi nå konkludert med at det ikke vil vært forsvarlig å fortsette planleggingen av en stor samling mennesker på dette tidspunktet. Denne beslutningen var ikke lett å ta, men den ble tatt for å ivareta tryggheten og sikkerheten til medlemmene av samfunnet vårt, skriver Human Rights Foundations.

Powered by Labrador CMS