På veggen i Pilestredet skrev drapsmannen
På veggen i Pilestredet skrev drapsmannen "Gud" i blod fra ofrene i oktober 2011. Andreas Nilstad (22) døde av skaden etter knivstikkinge, mens en annen mann overlevde tross store skader.

Statsadvokaten anker oppheving av tvungen behandling etter halloweendrapet i Pilestredet

Tingrettens avgjørelse om å oppheve tvungen psykiatrisk behandling av mannen som begikk det såkalte halloween-drapet i Pilestredet for ti år siden, ankes av Statsadvokaten.

Publisert

Domstolen friskmeldte mannen og opphevet behandlingen i en kjennelse i slutten av desember.

De slo fast at tiltaltes «eventuelle lidelse er i fullstendig remisjon (tilbakegang)», skrev Hallingdølen. Det er tredje gang spørsmålet om opphevelse av tvungent psykisk helsevern var til rettslig behandling.

Angrep to kamerater med kniv

I en epost til NRK skriver konstituert statsadvokat Daniel Sollie: «Påtalemyndigheten har erklært anke over dommen, idet vi er uenige i tingrettens bevisbedømmelse og mener at saken bør behandles på ny av lagmannsretten. Dette betyr at saken ikke er rettskraftig avgjort, og at lagmannsrettens ankeutvalg nå skal behandle påtalemyndighetens anke for å vurdere om den skal fremmes.»

Det er gått ti år sidene den nå 32 år gamle mannen angrep to kamerater med kniv i en leilighet i Pilestredet i Oslo. Andreas Nilstad (22) døde av skadene, mens Marius Løken overlevde tross livstruende skader.

Alle de fire rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderte med at gjerningsmannen var psykotisk da han angrep kameratene.

Powered by Labrador CMS