Andreas Martinsen og Vålerenga trak det lengste strået hjemme mot Lillehammer torsdag kveld.

Andreas Martinsen stod fram i sliteseier mot gamle lagkamerater. — Kanskje årets dårligste match, mener trener Fredrik Andersson

Vålerenga slet seg til en 3-2 seier over kriserammede Lillehammer hjemme på Jordal torsdag kveld. — Nå var det godt med en trepoenger igjen, sier kaptein Martin Røymark.

Etter en svært dramatisk uke i Fjordkraftligaen, hvor Lillehammer måtte fristille alle spillerne grunnet økonomiske vanskeligheter, møtte Vålerengas Andreas Martinsen torsdag kveld gamle lagkamerater for første gang bare dager etter overgangen til Oslos stolthet.

Kampen ble ingen god forestilling fra østkantguttas side, men laget kunne til slutt slite seg til en knapp hjemmeseier.

— Godt med tre poeng

Etter en heller svak forestilling var Vålerenga-kaptein Martin Røymark glad for at laget til slutt klarte å dra i land seieren torsdag kveld.

— Vi spiller på ingen måte en god kamp. Det var likevel godt å ta tre poeng igjen. Det har vi slitt med i det siste, sier kapteinen til VårtOslo etter matchen.

Hovedtrener Fredrik Andersson var hakket mindre entusiastisk enn kapteinen sin etter torsdagens match. I pausen mellom første og andre periode ga han spillerne en liten overhøvling, og spurte om det var hjemmelaget eller Lillehammer som var i krise.

Mika Partanen forble målløs torsdag, men han her gir han alt for å få pucken i mål.

— I dag er jeg ikke fornøyd i det hele tatt. Jeg forlanger mer av dette laget. Dette er en av de dårligste matchene vi har gjort så lenge jeg har vært her, sier han.

Startet nedbetalingen raskt

Den tidligere NHL-proffen Martinsen er helt klart ingen billig signering for østkantlaget, men vingen startet nedbetalingen av overgangen raskt. Bare 34 sekunder behøvde han for å åpne poengkontoen med en assist på Tobias Lindströms ledermål.

— Det var jo et veldig bra første bytt. Etter det føler jeg at Lillehammer var gode til å kjempe seg inn i kampen igjen, sier han.

Han innrømmer gjerne at kampen for hans egen del var svært spesiell, etter å ha forlatt mjøsbygda til fordel for Oslo øst for bare to dager siden.

— Det var spesielt å møte gamle lagkamerater, innrømmer nysignerte Andreas Martinsen.

— Det er klart det er litt rart å spille mot disse gutta hvor jeg kjenner alle sammen, men slik er livet, sier Martinsen.

Han er trygg på at hans gamle lagkamerater vil overleve de økonomiske problemene klubben nå gjennomgår.

Lillehammer overlever dette og kommer til sluttspillet, mener kraftvingen.

Lillehammer bet overraskende fra seg

Med et klart svekket Lillehammer på andre siden av redline, skulle det ikke ta lang tid før hjemmelaget og nysigneringen Martinsen ville presentere seg for et langt fra fullsatt Jordal Amfi. Trettifire sekunder tok det før den tidligere NHL-proffen, med en fin pasning, kunne fore en knestående Tobias Lindström slik at hjemmelaget tok en svært tidlig ledelse.

Sjokkåpningen så ut til å tenne et kriserammet gjestelag, og når iskrigerne etter vel fire minutter pådro seg to raske utvisninger, slik at det ble spilt fem mot tre, kunne Jeppe Meyer utlikne for folket fra Mjøsas bredder.

Lillehammer-keeper Trym Gran gjorde en god kamp mot Thomas Olsen og resten av Vålerenga-laget.

Hadde den tidlige Vålerenga-scoringen vært en oppvekker for Lillehammer-spillerne, skulle utlikningen ha samme effekt på gutta i kongeblått. Og spesielt rekka med Martinsen, Lindström og kaptein Røymark skulle utover i perioden stadig sette Lillehammer-keeper Trym Gran på prøve.

Flere mål ble det likevel ikke, og lagene gikk til første pust med et mål hver seg.

Kaptein Røymark viser vei

Akkurat som i den første perioden skulle det ikke ta lang tid før den første scoringen kom, men denne gang var det gjestene som skulle ta føringen etter svakt forsvarsspill fra gutta i blått og rødt. Til slutt var det Joakim Eidsa Arnestad, som fikk pucken forbi burvokter Tobias Breivold.

Lillehammers Joakim Eidsa Arnestad setter pucken i tomt Vålerenga-bur i starten av andre periode.,

Fredrik Anderssons disipler lot seg likevel ikke knekke så lett, og etter fem minutter av perioden sørget Tommi Taimi, i overtall, for at utlikningen kom susende. Tre minutter senere sørget så kaptein Røymark for at iskrigerne igjen var i ledelsen.

Etter den forløsende scoringen skulle hjemmelaget kontrollere spillets periode ut, slik at gutta fra Jordal kunne gå til siste rast med en knapp ledelse i målprotokollen.

Lillehammer gikk trøtte

Etter to perioder var hovedtrener Fredrik Andersson svært skeptisk til hva gutta hans hadde levert ute på isflata, og det skule ikke bedre seg så vesentlig de siste tjue minuttene. Selv om hjemmelaget skapte det aller meste i den siste perioden, var det litt for lite kraft og kreativitet i avslutningene til virkelig å true Lillehammer-keeperen.

Hos gjestene var det som om det meste av krefter hadde tatt skutt, og det var bare unntaksvis de kunne komme på en liten visitt foran Vålerenga-keeper Tobias Breivold. I den siste perioden vant dermed hjemmelaget til slutt skuddstatistikken hele 20-2. Det sier litt om kvalitetsforskjellen de siste 20 minuttene.

Dermed ble det hjemmelaget som trakk det lengste strået, og tok med seg tre viktige poeng i toppstriden.

Vålerenga - Lillehammer = 3 - 2 (1-1,2-1,0-0)

Jordal Amfi

1860 tilskuere

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Robin André Berg

1.per: 1-0 (00.34) Tobias Lindström (Andreas Martinsen / Kalle Ekelund) 1-1 (06.14) Jeppe Meyer (Sverre Rønningen / Martin Ellingsen)

2.per: 1-2 (20.23) Joakim Eidsa Arnestad (Vegard Fredriksen / Ellingsen) 2-2 (24.58) Tommi Taimi (Stefan Espeland / Mika Partanen) 3-2 (27.47) Martin Røymark (Joachim Lunde Hermansen / Mattis Olimb)

3.per: Ingen

Utvisninger: VIF: 2x2min LIK: 6x2min