Kaptein Martin Røymark og resten av Vålerenga-spillerne gikk på et surt tap borte mot Storhamar lørdag.

Viktig Hamar-tur ble bomtur for iskrigerne. — I dag var det surt å tape, mener Mika Partanen

Etter åtte strake seire reiste Vålerenga hjem fra Hamar med tap i bagasjen, etter lørdagens intense møte med erkerival Storhamar. — Vi var det beste laget, mener Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Med ni kamper igjen av seriespillet, er Vålerenga i en bedre posisjon enn på lenge til å sikre seriemesterskapet. Lørdagens kamp borte mot erkerival Storhamar gjør at innspurten på seriespillet blir mer spennende enn hva noen hadde sett for seg før sesongen startet.

— I dag var det surt å tape. Jeg føler vi var det klart beste laget, sier målscorer Mika Partanen til VårtOslo etter kampen.

Et skudd for baugen

Lørdagens tap på Hamar kom etter en virkelig god periode for Fredrik Anderssons gutter. Det første tapet på åtte kamper kan gjøre det vanskelig å ta igjen et Stavanger-lag i kjempeform når det gjelder årets seriemestertittel.

— Tapet måte jo komme en gang, men det svir litt ekstra at det kommer på en dag som denne. I dag mener jeg vi er det klart beste laget i tre perioder, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Storhamar-keeper Markus Stensrud hadde en god dag mellom stengene.

Bortsett fra sjansesløsinga fra spillerne sine, var han godt fornøyd med forestillingen på Hamar.

— Vi gjør en veldig god kamp, men klarer dessverre ikke å score på de sjansene vi skaper, sier Andersson.

Der skal også Storhamars unge keeper Markus Stensrud ha skryt. Han ble kåret til banens beste, og vartet opp med en rekke gode redninger gjennom samtlige seksti minutter.

— Satser alt igjen

Med årets veldig tette og jevne seriespill, var ikke lørdagens resultat det mest ønskelige for gutta fra Oslo øst. Likevel ser de ingen grunn til å legge seg ned å sippe. Nå skal sårene slikkes før det igjen skal smelle hjemme mot Oslo-rival Manglerud Star på Jordal førstkommende torsdag.

— Nå må vi bare fortsette å kjøre på. Det er så jevnt at jeg fortsatt har tro på at vi kan bli seriemestere, sier Mika Partanen.

Det er en holdning som deles av sjefen selv.

— Selvfølgelig er vi litt skuffa over å reise fra Hamar uten poeng, men nå må vi bare fortsette å kjøre på, sier svense Andresson.

Han har også et godt håp om at flere spillere etterhvert er tilbake fra sine skadeproblemer. Da blir Vålerenga-laget virkelig noe å regne med framover.

Heldig utvisning hjalp hjemmelaget

Som seg hør og bør i et skikkelig hatoppgjør var det fullt trøkk fra begge lag, og kampen ble utsatt i ti minutter på grunn av Vålerenga-fansens kasting av konfetti på isen. Noe overtak fikk ingen av lagene tidlig i perioden, selv om hjemmelaget stadig testet Vålerenga-keeper Mitchell Gillam med små farligheter.

Det ville seg ikke helt for toppscorer Thomas Olsen foran Storhamar-målet lørdag.

Spennede blir det ikke før Vålerengas Didrik Nøkkleby Svendsen får en tvilsom utvisning etter drøye seks minutter. Da er iskrigerne nære ved å ta ledelsen i undertall ved Andreas Martinsen. Forsøket lykkes ikke, og rett etterpå kan Patrick Thoresen sende hjemmelaget i ledelsen, mens de fortsatt er én spiller mer på isen.

Etter at hjemmelaget tok ledelsen fikk ingen av lagene noe skikkelig overtak på det andre laget ute på isparketten, og den første perioden endte dermed med en snau ledelse til gutta fra Mjøsas bredder.

Scoring ut av intet

Eter å ha skaffet seg en svært spinkel ledelse i løpet av de første tjue minuttene, måtte hjemmelaget starte den andre perioden med én spiller mindre på banen. Det skulle vise seg å bite hjemmelaget i leggen, da Vålerengas finske målmaskin Mika Partanen kunne utlikne de gule og blås ledelse eller vel ett minutts spill.

Den utlikningen ga gutta i kongeblått blod på tann, og etter knapt halvspilt periode hadde hjemmelaget fortsatt ikke hatt et skudd på mål. Det skulle bli enda verre at da skuddet først kom, skulle det igjen gi hjemmelaget ledelsen ved Peter Quenneville.

Derfra og inn i midtperioden var det to erkerivaler som følte hverandre på tennene, uten at noen klarte å skape det helt store av sjanser. Dermed kunne hjemmelaget gå til siste pust i bakken, med en spinkel ledelse.

Storhamar står imot

Etter to perioder med mye muskler og lite finspill, startet også den siste perioden i samme trall. Her var det klart at ingen av lagene ønsket å åpne seg for mye. Samtidig var det viktig for gutta fra Oslo øst å få en utlikning for å kunne ha et håp om å komme hjem til østkanten med viktige poeng.

Kampbildet endret seg veldig lite utover i den siste perioden, og til skutt ble hjemmelaget og Storhamar, og deres gode defensive organisering, for vanskelig å bryte igjennom for Vålerenga.

Dermed ble det tap og en lang vei hjem til Jordal for østkantgutta.

Storhamar - Vålerenga = 2 - 1(1-0,1-1,0-0)

CC Amfi

6525 tilskuere

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Karl Johan Marcus Vinnerborg

1.per: 1-0 (08.26) Patrick Thoresen (Jacob Lundell Noer / Tommy Hjelm)

2.per: 1-1 (21.16) Mika Partanen (Mattis Olimb / Mark Auk) 2-1 (29.04) Peter Ouenneville (Petter Birkheim Andersen)

3.per: Ingen

Utvisninger: SIL: 3x2min VIF: 2x2min