Oslo 20220915. Vålerenga jubler med Pontus Finstad t.v. og Sebastian Johansen under eliteseriekampen ishockey mellom Vålerenga - Stjernen på nye Jordal Amfi.Foto: Terje Pedersen / NTB

VIF-seier i toppkampen – vant etter evakuering av Jordal Amfi

Vålerenga slo Stjernen 5-2 i eliteserien i ishockey på Jordal Amfi etter at hele hallen måtte tømmes på grunn av en brannalarm torsdag.

Det var i den første perioden at alarmen gikk på grunn av bluss som ble fyrt opp inne i hallen. Det tok over 20 minutter før kampen ble satt i gang igjen.

VIF tok ledelsen ved Thomas Olsen like før fire minutter var spilt. Stjernen utlignet etter at Andreas Heier fikk stå alene på bakre stolpe og satte pucken i mål under keeper. Pontus Finstad la på til 2-1 før Mark Auk hamret inn 3-1 til Oslo-laget.

Etter 33 minutter økte Finstad til 4-1. Sparta tok noen flere sjanser i den siste perioden, men slet med å ta vare på muligheten, selv ikke i 5 mot 3 i en periode. Med fem minutter igjen tente Håkon Stormli håpet for bortelaget da han lekkert sendte pucken mellom beina på Tobias Breivold.

Sluttspurten til Stjernen ble kort, og Finstad fikk sitt hattrick da han satte pucken i et tomt bur med to og et halvt minutt igjen.

I Manglerud-hallen vant Frisk Asker hele 8-1, og på Hamar tapte Storhamar 2-4 for Lillehammer.

Serieleder Sparta Sarpsborg fortsatte sin gode sesong med 4-1-seier over Stavanger Oilers.

Sparta leder serien med fire poeng ned til Vålerenga, som har én kamp mer spilt.