Av gullguttene, har Patrick Thoresen mer grunn til å være fornøyd enn Rasmus Ahlholm etter én periode. Foto: André Kjernsli

Elektrisk stemning og kamp på nebb og klør i toppoppgjøret mellom Vålerenga ishockey og Storhamar

Med seier i dag vil det nesten bli umulig for VIF hockey å ikke ta seriemesterskapet for første gang siden 2013/14 sesongen.

Så har dagen kommet, og matchen, som en god stund nå har blitt omtalt som seriefinalen. VIF stiller med fullt lag, stemningen på treningen har vært fin de siste dagene. Roy Johansen og Espen Knutsen forsikrer og sier «vi er klare». Det føles nesten som om dette er en finalekamp i sluttspillet.

Her er det som ventet fullt trøkk fra første dropp med høyt tempo, ikke vanskelig å se at dette er GET-ligaens to beste lag som braker sammen. Etter fire minutter har hjemmelaget et stolpeskudd, etterfulgt av et overtallsspill som ikke fører til noe som helst.

Det meste i første periode handlet om Storhamar. Foto: André Kjernsli

Vålerenga er på hæla

Ved halvspilt periode må Thomas Olsen ty til ulovlige midler for å stoppe en Storhamarspiller – straffe! Den straffen setter gjestenes spiller nr. 33, Troy Josephs, sikkert i mål, og gjestene har tatt ledelsen i Furuset Forum.

Storhamar blir åpenbart inspirert av scoringen, og de neste minuttene har de et godt grep om spillet. VIF får ikke til noe som helst, og gjestene er bare millimeter fra å doble ledelsen ved et par anledninger. Vålerenga er helt på hæla nå, her gjelder det bare å ikke slippe inn flere mål før første pause. Skuddstatistikk etter andre periode er 3 skudd på mål fra VIF og 16 fra Storhamar!

Enga var mer med i midtperioden, her markerer dommer for avventende utvisning på en Storhamar-spiller. Foto: André Kjernsli

To kjappe til VIF

Midtperioden er litt mer åpen i starten, det er bare å håpe at VIF har fått justert litt i pausen. Etter ca tre minutter, og ut av ingenting, kommer plutselig Tobias Lindstrøm alene med Storhamars keeper og gjør det han har gjort så mange ganger før – scorer – og taket letter i Forum.

Jubelen har ikke lagt seg før hjemmelaget superfemmer er frampå igjen. Denne gangen er det Rasmus Ahlholm som er sist på pucken – VIF har snudd kampen på 90 sekunder!

I andre periode scoret VIK to kjappe mål, til publikums store begeistring. Foto: André Kjernsli

Mer kriging enn finspill

Utover i perioden jevner spillet seg ut igjen, og det hardner til. Ikke noe ufint spill, bare tøffere – slik det skal være i et toppoppgjør. Samtidig drar VIF på seg en del utvisninger og ender opp i et undertall der de spiller tre mot fire. Da makter de ikke å holde unna, og Storhamar utligner. Spillet fortsetter med overtallsspill for gjestene, men Enga klarer å holde unna.

Når siste ordinære periode blåses i gang, har Storhamar 33 skudd mot VIFs ti. Det er ingen tvil om at det er hjemmelaget som har mest grunn til å være fornøyd med resultatet så langt. Begynnelsen av tredje periode preges mer av kriging enn av finspill, mye står på spill. Begge lag får hver sin mulighet til å spille i overtall, men får lite ut av det.

Meningsutvekslinger foran målene hører med. Foto: André Kjernsli

Masse nerve i kampen

Det står 2-2, og det er masse nerve i kampen nå, uten at noen av lagene skaper store målsjanser. Skal vi få en avgjørelse etter tre perioder eller går dette til spilleforlengelse?

Skal det siste skje, må gjestene score et mål til. Med drøyt seks minutter igjen, scorer nykomlingen Andreas Heier på en nydelig styring på skudd fra William Strøm. Dette er Heiers første mål på hjemmebane, og for en kamp å score det i!

3-2 til Enga, holder dette inn?

Den magiske førstefemmeren til VIF. Foto: André Kjernsli

Mål til Storhamar

Nå må det kjempes med nebb og klør for å holde Storhamar unna sjanser. Enga er normalt veldig gode på dette, men i kveld står de ovenfor en solid motstander. Med et drøyt minutt igjen, satser gjestene alt og tar ut keeper for å spille 6 mot 5 ute. I noen tilfeller lykkes det, og slik ble det i dag.

Med 37 sekunder igjen av kampen utligner gjestene til 3-3. Dette går mot spilleforlenging, der lagene spiller tre mot tre i inntil fem minutter. Det tar ikke lang tid før kampen er avgjort, og det er dessverre Storhamar som stikker av med seieren.