Andreas Fjelde (t.v) og Odd Sletthims storkoste seg under historiens første JobbFrukt-leker på Grünerløkka torsdag. Foto: Christian Boger
Andreas Fjelde (t.v) og Odd Sletthims storkoste seg under historiens første JobbFrukt-leker på Grünerløkka torsdag. Foto: Christian Boger

Stor idrettsglede blant døve på historiens første JobbFrukt-leker

Publisert

Torsdag møttes døve til lek og moro under historiens første JobbFrukt-leker på Grünerløkka.

Til daglig jobber de med pakking og distribusjon av frukt til en rekke arbeidsplasser i Oslo og omegn, men torsdag ble det sport, lek og moro på Øvre Foss kunstgressbane på Grünerløkka.

Jobbfrukt

  • Jobbfrukt er resultatet av et samarbeid mellom Bama og en landsdekkende gruppe bedrifter som tilrettelegger arbeid for mennesker med ulike yrkeshemninger.
  • Bedriftene som er med i jobbfrukt.no er sertifisert og lært opp på alle nødvendige områder, og alle er godkjent av Mattilsynet når det gjelder hygiene, pakking og distribuering.
  • I tillegg har alle som arbeider med jobbfrukt gjennomgått Bamas jobbfruktskole. Skolen gir de ansatte nødvendig innsikt i produkter, kvaliteter og riktig behandling av varene.

Kilde: jobbfrukt.no

På menyen på aller første JobbFrukt-leker stod tradisjonell fotball, og andre mer utradisjonelle konkurranser som bananstafett, kiwi-mot-druer-løp, "spydkast", og ringspill.

På tross av litt grått og trist høstvær, vær humør og innsatsvilje på topp hos deltagerne. Til sammen 60 personer deltok, og av disse var 20 døve.

Inspirert av "Vi Vil-lekene"

Primus motor bak arrangementet er JobbFrukts Andreas Fjelde. Han fikk ideèn etter å ha studert "Vi Vil-lekene" for funksjonshemmede.

— Vi hadde veldig lyst til å gi noe tilbake til våre ansatte, som gjør en fantastisk jobb gjennom året. Derfor tenkte vi at dette kunne være et artig arrangement å sette i gang med, forteller han til VårtOslo.

Fjelde er svært godt fornøyd med responsen de har fått i forkant av arrangementet.

— Det er tydelig at mange synes dette var en god idè. Både på sosiale medier og ellers har interessen for og engasjementet rundt arrangementet vært stort, sier han.

Deltagelse fra alle Jobbfrukt-bedrifter

JobbFrukt er resultatet av et fruktbart samarbeid mellom Bama og en landsdekkende gruppe bedrifter som tilrettelegger arbeid for mennesker med ulike yrkeshemninger.

Under torsdagens glade stevnemøte kom deltagerne fra alle JobbFrukts tre bedrifter i hovedstaden.

— Det er flott å kunne samles utenfor arbeidsplassen og også skape et samhold her. I tillegg er fysisk aktivitet svært viktig. Derfor håper vi på å gjøre dette til et årlig arrangement, sier Fjelde.