Caltexløkka på Tøyen er hjemmebane for flere av idretsklubbene i indre by. Foto: Andreas Fætten
Caltexløkka på Tøyen er hjemmebane for flere av idretsklubbene i indre by. Foto: Andreas Fætten

Lille Tøyen fotballklubb fikk gjennomslag for at Caltexløkka skal utvides til full størrelse

Publisert

Bystyret vedtok i forrige uke at Caltexløkka på Tøyen skal utvides til en full størrelse fotballbane. Den enstemmige beslutningen kom etter forslag fra Eivor Evenrud (Rødt).

– Vi er veldig fornøyd med vedtaket. Banekapasiteten blir utvidet med en tredjedel. Det gir oss muligheten til å legge opp flere treninger og kamper, inkludert til a-laget. Vi håper dette kan være med å lette trykket og føre til færre konflikter mellom de som trener organisert og de som spiller uorganisert, sier Andreas Fætten, leder av Lille Tøyen fotballklubb, som disponerer banen.

Andreas Fætten er leder av Lille Tøyen fotballklubb. Foto: Privat
Andreas Fætten er leder av Lille Tøyen fotballklubb. Foto: Privat

Får elleverbane med kunstgress

Han synes det er synd at klubben måtte bruke så mye energi på å få gjennomslag for noe bymiljøetaten burde utredet og tatt initiativet til på egen hånd. Slik ser vedtaket fra bystyret ut:

"Bystyret ber byrådet sikre alternative treningsfasiliteter for Lille Tøyen FK mens det pågår byggearbeider på Hasle skole og for på sikt å øke den totale kapasiteten i området ved å ta initiativ til at fotballbanen på Caltexløkka utvides fra nierbane til elleverbane i forbindelse med at den skal få nytt kunstgressdekke. Eventuelle kostnader legges inn i revidert budsjett 2017".

Fotballtrening på Caltexløkka, ved Tøyen.
Fotballtrening på Caltexløkka, ved Tøyen.

Håper på ny bane fra 2018

Allerede i høst erklærte kulturbyråd Rina Mariann Hansen at Caltex skulle få nytt kunstgress, siden dagens dekke er utslitt. Det er i forbindelse med denne rehabiliteringen at Lille Tøyen fotballklubb har klart å få gjennomslag for å utvide banen.

– Vi håper at oppgraderingen kan komme i gang allerede sommeren 2018, i verste fall fra 2019, sier Andreas Fætten.

Mange ønsker å trene

Fra før av disponerer klubben en grusbane inne på Lille Tøyen og en sjuerbane med kunstgress ved Hasle skole, men denne vil forsvinne i to år fra juni, i forbindelse med rehabiliteringen av Hasle skole.

Derfor håper klubben å kunne bruke Valle Hovin som en erstatning. Og vil i dialog med både Vålerenga og Tøyen om deling av treningsarealene.

– I dag har lagene våre trening en dag i uka. Mange ønsker å trene mer. I tillegg kommer alle de nye innbyggerne i området. Hasle skole øker fra 400 til 800 elever. Gladengveien skole åpner med 800 elever i 2020. Så behovet er der.

Lille Tøyen fotball jenter. Trener er Tor Bjørnar Holmlund. Foto: Pål Winsents
Lille Tøyen fotball jenter. Trener er Tor Bjørnar Holmlund. Foto: Pål Winsents

Håper på ny bane og klubbhus

Fætten peker på at fortettingen i indre by gjør at utearealene til idrett og lek blir borte. Han håper derfor det også kan komme noen nye baner, for eksempel på Ola Narr (mellom Tøyenparken og Carl Berner) og Sirkustomta ved Botanisk hage.

Lille Tøyen fotballklubb er en raskt voksende klubb, med nærmere 500 medlemmer. Klubben håper derfor å kunne bruke den fredete portnerboligen ved Caltexløkka til klubbhus. Per i dag står den og forfaller og rotner innvendig.

Powered by Labrador CMS