Rammesøknaden for 200 nye studentboliger ved Akerselva og Grünerbrua er sendt inn. Målet er at det skal bli den første utslippsfri byggeplassen for studentboliger.
Rammesøknaden for 200 nye studentboliger ved Akerselva og Grünerbrua er sendt inn. Målet er at det skal bli den første utslippsfri byggeplassen for studentboliger.

Første utslippsfrie byggeplass for studentboliger. I Brenneriveien ved Akerselva

Brenneriveien 11 ligger vakkert til ved Akerselva og Grünerbrua og vil bestå av næringslokaler i første etasje og cirka 200 studentboliger i 2. til 6. etasje.

Publisert

Studentsamskipnaden i Oslo sender denne uken rammesøknaden for bygging av 200 nye studentboliger i Brenneriveien 11 ved Grünerbrua, nær Blå og Vulkan. Prosjektet blir det første utslippsfrie studentboligprosjektet i Oslo, muligens i Norge.

– Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo, og så langt vi vet også i Norge. Studentsamskipnaden er en stor boligaktør, og vi håper prosjektet vil bidra til verdifull erfaring, sier administrerende direktør Andreas Eskelund.

Skal gjelde alle byggeplasser

Oslo er blant storbyene i Norge som har underskrevet en erklæring om at all bygge- og anleggsvirksomhet i byen skal være utslippsfri innen 2030.

– Utslippene fra byggeplassene må ned mot null de kommende årene. Studentsamskipnaden sitt prosjekt i Brenneriveien er et utmerket eksempel på hvordan en byggherre kan kutte utslipp av klimagasser samtidig som man får en bedre energiflyt og produktivitet på byggeplassen, sier markedssjef i Enova, Anna Barnwell, i en pressemelding.

Etter planen starter byggingen i løpet av første halvår 2022. Da skal de første studentene flytte inn i nybygget høsten 2023. Arealet er beregnet til nærmere 10 000 kvadratmeter. Det er bygg- og anleggsselskapet NCC som bistår Studentsamskipnaden i utviklingen av Brenneriveien 11.

Powered by Labrador CMS