Andrea Marambio (t.v) og Laura Raubaite driver det nye bakeriet Farine, på Kampen. Kunstner Joachim Cossais har malt veggmaleriene av schæferen som spiser.
Andrea Marambio (t.v) og Laura Raubaite driver det nye bakeriet Farine, på Kampen. Kunstner Joachim Cossais har malt veggmaleriene av schæferen som spiser.

I 1870 var det bakeri her. Senere politistasjon. Nå har Laura og Andrea åpnet bakeriet Farine på Thorbjørn Egners plass

Midt under korona-pandemien og midt oppi en barnefødsel fikk Andrea (49) og Laura (42) det for seg at Kampen trengte et nytt bakeri.

Publisert

Idylliske Thorbjørn Egners Plass på Kampen har nettopp blitt enda mer forlokkende. Fra før ligger Kampen kirke, blomsterbutikken Blomsterenga og jazzkafeen Kampen Kaffe og Bar der. Nylig åpnet også bakeriet Farine, med de erfarne vertene Laura Raubaite og Andrea Marambio i spissen.

– Kommer det mange?

– Det var litt blandete følelser rundt det å åpne et bakeri og spiseri under korona, og vi snakket mye om hvordan det ville bli. Kommer det mange? Kommer det ingen? Blir det smitte? Da må vi jo stenge og være i karantene. Men vi sikret oss en god leiekontrakt, så da er vi tryggere, sier Andrea Marambio.

All den tid det er vanskelig å servere inne, leverer Farine takeaway, men det er mulig å kjøpe kaffe og mat til å ta med.

Da Laura og Andrea fikk vite at lokalet i hjertet av Kampen var ledig, var de bare nødt til å slå til.
Da Laura og Andrea fikk vite at lokalet i hjertet av Kampen var ledig, var de bare nødt til å slå til.

Både Laura og Andrea har lang erfaring fra restaurantbransjen, der de begge har jobbet som daglig ledere og vært med på å åpne andre restauranter .

– Å være dagligleder er så langt du kommer uten å eie selv, så hvorfor ikke bare kjøre på og eie selv? Sier Andrea.

Rakk ikke å bli lagt ut på markedet

Laura og Andrea kikket lenge på lokaler, og tenkte en stund at de skulle vente og sette prosjektet på pause da Laura var gravid og korona kom. Da de fikk vite at lokalet på Kampen var ledig, var de bare nødt til å slå til.

Lokalet ble aldri lagt ut på markedet. Andrea og Laura slo til før det. Andrea bor selv på Kampen og datteren til eieren tipset henne om at det var ledig. Andrea kastet seg rundt, og etter mange lange samtaler fikk de det perfekte stedet.

Kun positive tilbakemeldinger

Det nåværende bakerilokalet i Normannsgata 44 har en interessant historie:

Opprinnelig var det bygget som et bakeri i 1870. Senere har det vært galleri, politistasjon og barnehage. Også butikkjeden Joker skal ha luktet på adressen.

De to føler seg heldige som har funnet et så sentralt lokale på Kampen, og det har kun vært positive tilbakemeldinger. De har fått en varm velkomst, og blir utsolgt for varer støtt og stadig. Det står ofte folk i kø, men alle positive og blide likevel.

Gleder seg til å åpne helt

Andrea og Laura har planer om å holde bakeriet slik det er nå til det blir mulig å åpne spiseriet og de kan ha servering både inne og ute. Lokalet har plass til omkring 100 mennesker når det er fullt både inne (70) og ute (30).

Laura og Andrea føler seg heldige som ligger så fint til på Kampen og har fått en såpass fin velkomst og mange positive tilbakemeldinger og fornøyde kunder. De gleder seg til tiden videre og til de kan åpne bakeriet og spiseriet for alle og kan ha full servering.

Powered by Labrador CMS