En mann i 20-årene ble skutt i beinet utenfor Eventhallen på Bryn i Oslo, og en jevnaldrende mann er pågrepet og mistenkt i saken.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En mann i 20-årene ble skutt i beinet utenfor Eventhallen på Bryn i Oslo, og en jevnaldrende mann er pågrepet og mistenkt i saken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Konsertgjengere flyktet i panikk etter skyteepisoden på Bryn

Vitner forteller om kaotiske scener etter at det ble skutt utenfor en konsert ved Eventhallen på Bryn. Den antatte skytteren er pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

Publisert

Det var ved 1-tiden natt til lørdag politiet fikk melding om skyting utenfor Eventhallen på Bryn. Væpnet politi rykket ut til stedet, men da de kom fram var både gjerningsperson og fornærmede borte.

— Gjerningsmannen er pågrepet og vil bli siktet for grov kroppsskade. Han er foreløpig ikke avhørt, men det håper vi å få gjort i løpet av dagen, opplyser vaktleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt, Roger Hjertø, til NTB.

Mannen som ble skutt i benet er ikke livstruende skadd.

Vitne: — Folk flyktet i panikk

Skytingen fant sted like utenfor et konsertlokale, der den britiske rapperen Geko holdt konsert for rundt 1.000 fans.

Andre Ranheim, som jobbet nattskiftet ved en bensinstasjon like ved, sier til NRK at to jenter som hadde vært på konserten kom løpende inn til ham etter hendelsen.

– De gråt, for de hadde klatret over folk for å komme seg unna. Folk hadde fått panikk og lagt seg ned på bakken eller forsøkt å gjemme seg. Jeg låste døren for at de skulle føle seg trygge. Etter hvert gjennomsøkte væpnet politi stasjonen, og jeg åpnet stasjonen igjen, sier Ranheim.

31 år gamle Sandra Romfo, som var på konserten, sier hendelsen var skremmende.

– Jeg hørte det jeg tror var skudd. Jeg så meg rundt, fikk en dårlig følelse og sa til venninnen min at hun skulle løpe. Vi var flere som begynte å løpe til et bakrom i konsertlokalet for å gjemme oss. Det var en skremmende opplevelse og folk hylte og skrek, sier hun til VG.

Konsertgjester avhørt

Politiet bekrefter at mange ble vitne til skytingen og at politiet har snakket med en stor andel av dem.

– Det var veldig mange som så dette, og vi har avhørt veldig mange vitner. Men ikke alle, for det var anslagsvis 1.000 mennesker på konserten, men jeg vil ikke beskrive det som panikk. Ingen ble skadd utover vedkommende som ble skutt, sier Hjertø.

Her ved Cirkle K-stasjonen i Nils Hansens vei ble gjerningsmannen pågrepet. Foto: Google Street View
Her ved Cirkle K-stasjonen i Nils Hansens vei ble gjerningsmannen pågrepet. Foto: Google Street View

Instagram har den Manchester-fødte rapperen Geko beklaget til fansen for dramatikken som oppsto under konserten hans.

– Det ble skutt under showet mitt. Beklager til alle som kom for å se meg, og jeg håper alle som ble truffet, er OK. Elsker dere alle, skrev han.

Kjenning av politiet

Operasjonsleder Per-Ivar Iversen bekreftet i natt at siktede, en mann i 20-åra, er en kjenning av politiet.

Hjertø ved krimvakta vil ikke utdype hva slags type saker han er kjent for. Han vil heller ikke si noe mer om verken siktede eller fornærmede, eller hvorvidt de kjente hverandre.

– Å avklare hvilken tilknytning de to hadde til hverandre, er noe av det vi jobber med videre, sier Hjertø.

De fire jevnaldrende personene som befant seg på bensinstasjonen sammen med siktede da han ble pågrepet, ble også brakt inn til avhør. De er ikke mistenkt i saken.

Powered by Labrador CMS