— Alle må ta smittevern på alvor, sier statsminister Erna Solberg.
— Alle må ta smittevern på alvor, sier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren reagerer etter festhelg i Oslo: - Viruset er like smittsomt og sykdomsskapende som før

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) truer med skjenkestans etter festhelg i Oslo. — Det er bra at de følger med, og jeg håper de reagerer tydelig ved brudd på anbefalingene, sier statsminister Erna Solberg (H).

Publisert

Etter den første helgen der Oslos utesteder igjen kunne skjenke alkohol til klokken 03.00 rapporterer politiet om mye fyll og mange slagsmål, særlig natt til lørdag.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) truer med å gjeninnføre skjenkestans i hovedstaden, og ber oslofolk skjerpe seg.

Nå får byrådslederen støtte fra statsminister Erna Solberg (H).

— Alle må ta smittevern på alvor

— Viruset er like smittsomt og sykdomsskapende som før. Og befolkningen er i praksis like lite immun som før. Derfor må vi alle fortsette å ta smitteverntiltakene på alvor, sier Solberg (H) til Dagbladet.

Ifølge operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt loggførte politiet rundt 170 hendelser i Oslo, Asker og Bærum natt til lørdag. Natt til søndag var det litt roligere.

Stemningen på byen gir grunn til uro, mener Raymond Johansen. Han understreker at , som varsler at det kan komme nye restriksjoner.

— Vi har tidligere innført skjenkestopp og andre svært inngripende tiltak i Oslo, og vi kan komme til å gjøre det igjen dersom vi ser nye smitteutbrudd. Byrådet vil ikke ta sjanser med befolkningens liv og helse, sier byrådslederen.

Skjenkestopp på timers varsel

— Mange av dem som bruker byen oppfører seg som om pandemien er over. Det er ikke greit. Nå må også byens innbyggere være seg sitt ansvar bevisst. Hold avstand, vask hendene og vær en god gjest på utestedene.

— Vi vil likevel ikke nøle med å innskrenke skjenke- og åpningstider igjen hvis reglene konsekvent brytes. Dette kan vi gjøre på noen timers varsel, sier Raymond Johansen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS