Jaga Jazzist med fullt lag på scenen. Foto: André Kjernsli
Jaga Jazzist med fullt lag på scenen. Foto: André Kjernsli

Sommervarm og intens avslutning på PiP-fest i Sofienbergparken. Se alle bildene

Med værgudene på laget, utsolgt for festivalpass og Madrugada og Jaga Jazzist på scenen, ble avslutningen på Piknik i Parken en triumf for arrangøren.

Publisert Sist oppdatert

Sola skinte om kapp med festivalgjengere i alle aldre, og stemningen var god. Sofienbergparken på Grünerløkka var fylt opp av folk som var kommet for å høre god musikk, eller oppleve noe av alt det andre PiP-fest hadde å by på.

De fleste fikk det de kom for på det som må ha vært årets varmeste kveld så langt.

Jaga Jazzists 25 års album-jubileum

Først ut av de to bandene var Jaga Jazzist, som gikk på Petrus-scenen kl 19.30. På menyen sto «A Livingroom Hush», albumet mange mener er bandets beste.
Utgivelsen ble uansett et gjennombrudd for Jaga Jazzist, og representerte noe vi ikke hadde hørt i Norge før.

Neste generasjon Jaga Jazzist-fans var på plass. Foto: André Kjernsli
Neste generasjon Jaga Jazzist-fans var på plass. Foto: André Kjernsli

Med Martin Horntvedt og Ivar «Ravi» Christian Johansen i spissen for et som vanlig mangehodet Jaga Jazzist, leverte orkesteret fantastisk til både gamle og sikkert noen nye fans.

Halvannen time senere var det klart for den store finalen. Madrugada entret Sophie-scenen i Sofienbergparken.

Madrugada spilte for avdøde Robert Burås?

Bandet slo gjennom med et brak i 1998 med «Industrial Silence», den eneste utgivelsen undertegnede har kjøpt tre ganger på CD.

Ikke fordi den var så bra, selv om den var det, men fordi den i noen år var fast reisevenn på vorspiel, hytteturer og annet moro der CD-platene ofte fikk røff behandling.

Sivert Høyem sang nok litt for Robert Burås i gar kveld. Foto: André Kjernsli
Sivert Høyem sang nok litt for Robert Burås i gar kveld. Foto: André Kjernsli

Bandet spiller kompromissløst og hardt, sånn sett er det litt rart at så mange har trykket Madrugada til sitt hjerte. Noe av årsaken er frontmann Sivert Høyem, som med sin stemme og tilstedeværelse på scenen ikke står tilbake for noen.

Sist Madrugada gjestet Piknik i Parken var i 2015, den gangen på andre siden av byen da Pip-fest holdt til i ved Vigelandsmuseet. Denne gangen kunne Sivert Høyem og de andre i bandet fra scenen skimte spiret på Sofienberg kirke.

Der ble bandets opprinnelige gitarist – Robert Burås – begravet etter hans altfor tidlige bortgang i 2007. Jeg er sikkert på at Sivert Høyem hadde dette i tankene der han ga full gass på scene fra første tone.

Det var vilt, vakkert og varmt – så var PiPfest over og folk gikk ut i den varme Oslonatta.

Pip-fest Sofienbergparken