Tøft kamp mot Storhamar. Det var foran gjestenes mål det meste skjedde. Foto: André Kjernsli

Overbevisende og deilig seier mot Storhamar i siste kamp før jul

I kveld var det duket for nok et storoppgjør da Storhamar kom på besøk. Enga lå på 3. plass og måtte sørge for å ta mest mulig poeng de nærmeste kampene for ikke å bli hektet av i gullkampen.

Med tap bort mot Sparta i forrige runde, var egentlig seier det eneste akseptable resultatet i den siste kampen før julenissen kommer. Det var to godt organiserte lag som møttes i kveld.

Begge forsvarer seg godt de første minuttene av først periode, men sju-åtte minutter klarer Enga å tilrive seg et overtak og har et par fete sjanser. Storhamar reddes av godt keeperspill.

Her skjer det meste bortsett fra scoring. Foto: André Kjernsli

Ledelse til Enga

Storhamar pådrar seg kveldens første utvisning, og ca. halvveis inn i power-playet tar hjemmelaget en fortjent ledelse. Rasmus Ahlholm er sistemann på pucken.

Ikke lenge etter pådrar gjestene seg nok en utvisning. Det fører ikke til flere mål, men hjemmelaget har nå etablert et tydelig overtak og burde egentlig ledet med mer enn det ene målet.

Første perioden ebber ut med en 1-0 ledelse til Enga, det bør Storhamar være mest fornøyd med.

Her har VIF akkurat tatt ledelsen 1-0, og Storhamar-spillerne kan bare se langt etter pucken. Foto: André Kjernsli

Storhamar skaper spenning

Andre periode startet som den forrige, jevnt spill uten sjanser å snakke om. Hjemmelaget er flinke til å jobbe i midtsonen og nekter Storhamar å bygge opp spillet sitt. Likevel er det Storhamar som er nærmest, med et stolpeskudd idet vi nærmer oss halvspilt periode.

En periode der lagene spiller fire mot fire åpner naturlig nok spillet opp litt, men det ser ut til å bli nok et målfattig oppgjør mellom disse lagene.

Mot slutten av perioden har Storhamar både en og to store sjanser til å utligne, men Steffen Søberg holder buret rent så langt.

Bra tenning i kampen, men ikke stygt på noen måte. Foto: André Kjernsli

Publikum hyller innsatsen til VIF

Tredje periode starter med et brak. Før publikum omtrent har funnet igjen plassene sine, dobler Vålerenga ledelsen, og det er Mats Trygg som scorer. Nå må gjestene heve seg om de skal komme hjem til Hamar med poeng.

Vålerenga gjør nå ikke mer enn de må for å beskytte ledelsen sin. Det betyr samtidig at gjestene etter hvert må ta flere sjanser, så det er ikke godt å si hvilken vei en eventuell neste scoring kommer.

Med fem minutter igjen av ordinær spilletid har egentlig ikke Storhamar skapt noe særlig. Enga skal ha ros for å gi alt på hver puck, de har åpenbart skikkelig lyst på tre poeng. Publikum vet å sette pris på dette, de står oppreist og klapper for laget.

Mads Trygg scoret hjemmelagets andre mål tidlig i siste perioden. Foto: André Kjernsli

Aldri kjedelig mot Storhamar

Storhamar tar time-out med drøyt to minutter igjen og tar samtidig ut keeperen. Det fungerer dårlig, Rasmus Ahlholm får tak i pucken og setter den i tomt bur: 3-0 til VIF.

De siste sekundene kontrollerer VIF inn til en fortjent seier, og Søberg holder nullen – det er aldri kjedelig mot Storhamar. Velfortjent god jul til både spillere, trenere og fans! Seieren betyr at Vålerenga inntar 2.-plassen med 58 poeng etter 28 kamper.

Det kokte litt i topplokket til Patrick Thoresen mot slutten av kampen. Foto: André Kjernsli

VIFs bestemann: Mats Trygg

I romjula tar Enga t-banen til Manglerud Star for å klå de grønngule, før serielederen Oilers kommer hit den nest siste dagen i 2018.

Rasmus Ahlholm setter pucken i tomt bur og Enga vinner 3-0. Foto: André Kjernsli