Det blir ikke noe ishockey i Lørenhallen de nærmeste ukene. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Lørenhallen stengt på grunn av fukt og soppdannelse. 70 barn må på hockey-camp i andre ishaller

— Varmt og fuktig vær gjennom sommeren gjør det vanskelig å holde ventilasjon og avfukting i Lørenhallen på et godt nok nivå, sier Haakon Berg Jensen i kommunale Kultur- og idrettsbygg.

Publisert

Det fuktige og våte sommerværet i Oslo gjorde at kommunen ikke så annen løsning enn å stenge Lørenhallen fredag 2. august.

Dermed er den populære ishockey-campen for barn denne uken avlyst. 70 unge ishockeyspillere må fordeles rundt til andre haller og klubber.

— Hallen må stenges på grunn av at banedekket og isen har løftet seg opp mot 15 cm i den ene kortenden og vantene er skjeve, skriver arrangørklubben Hasle/Løren på sin hjemmeside.

Får hjelp fra andre hockeyklubber

Selv om det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg umiddelbart startet utbedring av Lørenhallen, vil ikke ishockey-anlegget stå klart før i andre uke av september.

— Vi har meldt inn alle våre lagenheter som har krav på istid til Oslo Ishockeykrets. De vil gå gjennom og fordele istid i andre haller, sier ansvarlig for isfordeling i Hasle/Løren, Kyrre Teisbo.

— Kultur- og idrettsbygg vil arbeide så raskt vi kan for å få hallen klar til bruk i sesongen 2019/2020, sier Haakon Berg Jensen. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

— Vi har ordnet slik at alle spillerne får plass på andre hockey-camper i byen. Takk til Furuset, Vålerenga og Jar som kan ta imot alle de 70 påmeldte barna, sier styreleder i Hasle-Løren ishockey bredde, Harald Lone.

Soppdannelse i hallen

— Løren ishall ble stengt fredag 2. august på grunn av tekniske utfordringer. Det er i hovedsak to forhold som gjør at anlegget måtte stenges. Grunnet det varme og fuktige været som har vært gjennom sommeren, har det vist seg vanskelig å holde ventilasjon og avfukting i hallen på et godt nok nivå, sier kommunikasjonssjef Haakon Berg Jensen i Kultur- og idrettsbygg.

— Dette har igjen ført til soppdannelser inne i hallen, sier Jensen, som legger til at det nå er planlagt utskifting av ventilasjonsanlegget i Lørenhallen iløpet av høsten 2019.

— Kultur- og idrettsbygg vil arbeide så raskt vi kan for å få hallen klar til bruk i sesongen 2019/2020, avslutter kommunikasjonssjefen.

Powered by Labrador CMS