Glenn Jensen foran den omstridte Sotakiosken. Foto: André Kjernsli
Glenn Jensen foran den omstridte Sotakiosken. Foto: André Kjernsli

Vålerenga ishockey ønsker Sotakiosken velkommen til Jordal idrettspark

Midt i den betente situasjonen rundt Sotakiosken, kaster Vålerenga ishockey seg inn i debatten. Markedssjef Glenn Jensen ønsker Sotakiosken velkommen til den nye idrettsparken på Jordal.

Publisert

– Vi i Vålerenga ishockey er klar over at Sotakiosken og Sotahjørnet er to forskjellige steder, sier markedssjef i Vålerenga ishockey Glenn Jensen når VårtOslo møter han på hjørnet av Etterstadgata og Strømsveien.

– Kiosken har en stor symbolverdi som ishockeyklubben vil bidra til å videreføre.

Forene gammel og ny historie

Vålerenga ishockey ser for seg å bruke den gamle bua som en billettkiosk når ishallen på Jordal åpnes igjen til høsten. Jensen sier at dette kan være med på å forene gammel og ny historie i bydelen.

OBOS får ta ansvaret med å restaurere og flytte kiosken til Jordal, så tar vi vare på den i årene som kommer, sier han.

OBOS registrerer interessen

Åge Pettersen i OBOS registrerer Vålerenga ishockeys ønske om Sotakiosken. Foto Ilja C. Hendel
Åge Pettersen i OBOS registrerer Vålerenga ishockeys ønske om Sotakiosken. Foto Ilja C. Hendel

VårtOslo spiller pucken videre til kommunikasjonssjefen i OBOS, Åge Pettersen:

– Vi lytter til alle gode forslag når det gjelder Sotakioskens fremtid og plassering, sier han.

– Med fasit i hånda, er det ikke vanskelig å se at kommunikasjonen mellom de ulike partene har vært for dårlig, ja til og med ikke-eksisterende. OBOS ønsker nå å få til en god dialog med Vålerenga historielag, velforeningen og gruppen La Sotahjørnet Leve, sier han.

Senere samme kveld har Vålerenga kirke stilt sine lokaler til rådighet for aksjonsgruppa «La Sotakiosken leve». Her får alle de fremmøtte en oppdatering på hvor saken står akkurat nå. Vålerenga vel, Vålerenga historielag og ikke minst aksjonsgruppa La Sotahjørnet Leve.

Lag en replika

Her blir ikke forslaget fra Vålerenga ishockey møtt med åpne armer. Hege Stensrud Høsøien, et av de sentrale medlemmene i aksjonsgruppa, er tydelig på at Sotakiosken skal stå der den er.

Mange møtte opp i Vålerenga kirke for å bli oppdatert på konflikten rundt Sotakiosken. Foto: André Kjernsli
Mange møtte opp i Vålerenga kirke for å bli oppdatert på konflikten rundt Sotakiosken. Foto: André Kjernsli

– Men vi har originaltegningene på kiosken, så dersom OBOS ønsker å lage en replika til dere, så kan vi støtte forslaget, sier hun.

Støtt oss i vår kamp

Senere utdyper Hege Høsøien med følgende poenger:

– Etterstadgata 2, 4 og 6 utgjør samlet et kulturhistorisk viktig miljø på Vålerenga hvor nettopp den sammensatte historien til forstedet, med bolig, nærings- og verkstedsvirksomhet er bevart opp til i dag.

– Sota-kiosken er et viktig symbol og et identitetsskapende element og vi er opptatt av den skal bevares og fortsette å stå på stedet den har stått i nesten 100 år.

Høsøien understreker at Vålerenga Vel, Vålerenga historielag og La Sota-kiosken leve er glade for VIF hockeys engasjementet for å bevare Sota-kiosken.

– Vi oppfordrer dere til å støtte oss i kampen for å bevare kiosken der den står i dag, men vil gjerne samarbeide om at det kan settes opp en identisk kiosk på Jordal og snakker gjerne med dere om dette. Her må Vålerenga stå sammen! sier hun.

Powered by Labrador CMS