16 år gamle Leo Halmrast får mye skryt fra bredde-direktøren til den finske storklubben Jokerit. Foto: André Kjernsli
16 år gamle Leo Halmrast får mye skryt fra bredde-direktøren til den finske storklubben Jokerit. Foto: André Kjernsli

Finsk storklubb snuser på stortalent fra Vålerenga hockey

Den finske storkubben Jokerit, som spiller i den russiske hockeyligaen, er på jakt etter 16 år gamle Leo Johansen Halmrast fra Vålerenga.

Publisert

De som følger med på norsk ishockey har kanskje fått med seg at VIF hockey sine aldersbestemte lag nærmest gjorde rent bord i NM i forrige sesong.

Dette har selvfølgelig også en del utenlandske klubber fått med seg, og interessen for unge og lovende ishockeyspillere øker.

Gjorde et kjempeinntrykk

VårtOslo vet at 16-åringen Leo Johansen Halmrast nylig har returnert fra et tre dager langt treningsopphold hos den finske toppklubben Jokerit. Helsingforsklubben har siden sesongen 2014/15 spilt i KHL, for de fleste kjent som toppserien i Russland. Av mange regnet som den nest beste hockeyligaen etter amerikanske NHL.

I en samtale med Jokerits direktør for junior coaching, Olli-Pekka Yrjanheikki, får vi følgende tilbakemelding på besøket fra den talentfulle VIF-gutten:

– Leo er en godt skolert ishockeyspiller med stort talent. Han virker som å være en fin gutt, og han kan nå langt som ishockeyspiller, dersom han er villig til å legge ned det arbeidet trengs.

To talentfulle spillere fra Vålerengas juniorstall: Til venstre, Storm Hermansen, til høyre, Leo Johansen Halmrast. Foto: Privat
To talentfulle spillere fra Vålerengas juniorstall: Til venstre, Storm Hermansen, til høyre, Leo Johansen Halmrast. Foto: Privat

Kan spille for U20

Klubben ønsker han Halmrast velkommen til sine aldersbestemte lag.

– Han gjorde et meget godt inntrykk her hos oss, og vi ser han gjerne i Jokerit-drakt. Primært på U18-laget, men han er også tiltenkt noen kamper på U20-laget.

Medaljeskapet fylles opp

Halmrast har allerede oppnådd mye med kølle og puck. Han begynte på hockeyskole som seksåring og har alltid vært i Enga.

Til tross for sin unge alder, spilte han mest U21-hockey forrige sesong, men også U18-laget fikk nyte godt av hans ferdigheter. På to år har han skrapet sammen fire seriemesterskap og fire NM-gull, og på U16-landslaget er han selvfølgelig fast inventar.

– Det er veldig moro å bli invitert til en så stor og profesjonell klubb, sier Halmrast. Jeg ble tatt godt imot, og trenerne ga meg tilbakemeldinger hele veien. Spillerne sa ikke stort, de så sikkert på meg som en som skulle ta plassen deres, fortsetter han. Vi får se hva som skjer fremover, uansett greit å få kjent litt på nivået der borte.

– Mye arbeid gjenstår

– I VIF hockey er vi opptatt av å legge forholdene best mulig til rette for de som til enhver tid spiller her, sier Frikk Juell, trener for VIF hockey sitt U21-lag.

En konsekvens av å tiltrekke seg gode spillere er at andre lag og ligaer også følger med på hva som skjer i klubben. Fra fjorårets U21-lag har åtte spillerne signert kontrakter på høyere nivå i år.

– A-laget til Vålerenga trekker til seg de U21-spillerne de trenger, men de har jo ikke plass til alle. U21-gutta stiller høye krav til egne prestasjoner, og mange ønsker å avansere til et høyere nivå. Noen av guttene kunne sikkert vært mer tålmodig, men det er bra at de har ambisjoner.

Leo er en kanongutt. Han har bra fysikk og kan mye ishockey. Samtidig er det mye arbeid som gjenstår før han er en komplett spiller. Dette er Leo klar over, sier Frikk Juell.

Powered by Labrador CMS