Gunnarsson er nære på å lage VIFs tredje mål for kvelden. Foto: André Kjernsli

Klanen synger alltid «i dag får bønda bank bank bank!». I kveld stemte dette veldig godt da Ringerike ble rundspilt

Vålerenga knuser Hønefoss håkki, og Klanen roper på tosifra i kveldens hjemmekamp.

Kveldens motstander, nykommeren Ringerike Panthers, har ved flere anledninger vist at de kan overraske, ikke minst sist de møtte VIF på Hønefoss. Det endte med et tap på overtid for VIF, så hjemmelaget var relativt motivert for revansje i kveld.

VIF går som forventet rett i angrep fra start og etablerer spill i angrepssonen. Martin Laumann Ylven er nære på å sette pucken i mål etter 90 sekunders spill.

Etter et sammenhengende VIF-press kommer kveldens første mål til hjemmelaget. Mats Trygg setter pucken opp i krysset bak Ringerikes keeper, et vakkert mål!

Mats Trygg, nederst i bildet, setter inn kveldens første VIF-mål. Foto: André Kjernsli

Ringerike scorer

To minutter senere kommer en Ringerike-spiller alene mot VIFs keeper, Joachim Svendsen, som ikke lar seg ikke overliste.  Etter en utvisning på målscorer Trygg, som Ringerike ikke får noe ut av, er det klart for 2-0. Denne gangen er det Martin Laumann Ylven som scorer.

Like etterpå får Trygg sin andre utvisning, og denne gangen får Ringerike uttelling. 2-1 og ny spenning i kampen. Slurvete VIF-spill i oppbyggingsfasen gjør at Ringerike vinner pucken i en gunstig situasjon, og gjestene er nære på å utligne.

Presisjonen må opp to hakk i VIF-laget, dessuten må de slutte å pådra seg unødvendige utvisninger.  Det ble fire utvisninger på hjemmelaget i første omgang, tre av dem på Mats Trygg.

Martin Laumann Ylven, nr 35, kan konstantere at han har doblet VIF-ledelsen til 2-0. Foto: André Kjernsli

Utvisning på utvisning

Andre periode fortsetter med et stort VIF-overtak, og gjestene har i perioder problemer med å få pucken ut av egen sone. Flere mål blir det foreløpig ikke, men etter drøyt sju spilte minutter får Ringerike en spiller utvist.

Tobias Lindstrøm har først et stolpeskudd, og like etter kommer han alene med keeper, men mål blir det ikke. Ringerike har etter hvert noen kamper med knepne tap mot antatt bedre lag, skal dette bli en sånn kveld?

Gjestene pådrar seg nok en utvisning, og etter relativt kort tid med spill fem mot tre, kjemper Martin Røymark inn 3-1.

Like etterpå får gjestene nok en spiller utvist, og etter noen flotte kombinasjoner får Tobias Lindstrøm endelig pucken i mål, 4-1 til Enga.

Martin Røymark (22) krangler inn VIFs tredje mål for kvelden. Foto: André Kjernsli

VIF knekker Hønefoss-koden

VIF ser nå ut til å ha knekt Hønefoss-koden og alt spill forgår nå i gjestenes sone. Tobias Lindstrøm er toppscorer både i VIF og i Get-ligaen, og dette har han lyst til å fortsette å være. Et par minutter etter forrige scoring banker han inn sitt andre og VIFs femte mål for kvelden.

Ringerike svarer med å få nok en spiller utvist, og det klart for nok en scoring for hjemmelaget. Denne gangen er det superveteran Morten Ask som setter et hardt slagskudd inn bak Ringerikes-keeperen.

Mot slutten av perioden får Enga to mann utvist, men Ringerike klarer ikke å pynte på resultatet. Dette var en overbevisende midtperiode av VIF, la oss håpe de fortsetter å trykke på i siste periode.

Ringerike ville også lage et mål, Parks var siste mann på pucken. Foto: André Kjernsli

Klanen roper på tosifra

Sportssjef Espen Knutsen forteller i pausen at Filip Lalande kommer inn for Gunnarsson i siste periode, det betyr at Lalande får sine første minutter i Get-ligaen denne sesongen. VIF starter for øvrig perioden med tre utespillere.

Intensiteten er naturlig nok ikke den samme i VIFs spill nå, det virker som de gjør akkurat nok til å holde Ringerike i sjakk.

Filip Lalande fikk sine første minutter i årets Get-liga. Foto: André Kjernsli

Så, etter 14 minutters spill av siste periode, kommer det endelig en ny VIF-scoring, dette gangen er det Rasmus Ahlholm som er sist på pucken. Speaker har så vidt annonsert scoringen, før kveldens åttende VIF-scoring sitter i kassa. Nok en gang er det Røymark som scorer.

Klanen roper nå på tosifra, men i stedet er det Ringerike som setter sitt andre mål i spill fem mot fire. Idet vi kommer inn i kampens siste minutt kommer Martin Røymark rett fra utvisningsboksen alene mot keeper og gjør ingen feil. Han setter inn kveldens siste mål, VIF knuser Hønefoss håkki 9-2!

Martin Røymark, for øvrig banens beste i kveld, setter inn kveldens siste scoring. Foto: André Kjernsli

VIFs bestemann: Martin Røymark. Neste kamp for VIF er borte mot Asker lørdag 3. november.