Høy temperatur hører hjemme i nabooppgjør mot Frisk. Foto: André Kjernsli

Frisk ville så gjerne slå VIF én gang i årets serie, men slik ble det ikke

Sluttspillet står for døra, og skal Vålerenga holde rivalene Storhamar og Stavanger bak seg på tabellen, var seier mot Frisk Asker viktig.

Nok en gang ønsket VIF hockey Asker-laget Frisk velkommen til Forum. Hjemmelaget har hatt et uvanlig godt tak på gjestene denne sesongen, men de siste fem kampene har lagene sanket like mange poeng.

St. Hallvards menn vil ta et langt skritt mot seriemesterskap med tre poeng i ettermiddag. Andreas Heier spiller sin første hjemmekamp for Enga, og Daniel Sørvik er tilbake etter influensa.

Andreas Heier hjemmedebuterer i dag. Foto: André Kjernsli

Det smeller i vantene

Kampen starter med høyt tempo. Det smeller i vantene og Frisk har ingen planer om å reise tomhendt fra Oslo. Frisk er mer fysiske enn de pleier å være.

Ingen av lagene klarer å tilrive seg noe overtak i begynnelsen, og kveldens første power play gir heller ikke uttelling for hjemmelaget. Etter ca. ni minutter kommer den første store sjansen, det er Frisk som har muligheten, men Steffen Søberg står i veien.

Etter hvert tar VIF over initiativet i kampen og får en trippelsjanse, som ikke fører til noe annet enn nok en Frisk-utvisning. Heller ikke i dette overtallet klarer VIF å få pucken i mål, men det nærmer seg.

Perioden ender uten scoringer, noe Enga bør være mest misfornøyd med.

VIF hadde de største sjansene i første perioden. Foto: André Kjernsli

Kliner til fra blålinjen

Tidlig i midtperioden får Frisk to mann utvist, men hjemmelaget klarer ikke å skape noe særlig. Spiller minner mye om det vi så i den innledende perioden, brukbart tempo og fysisk spill.

Idet vi nærmer oss halvspilt kamp, kommer kampens første scoring – signert hjemmelaget. Petter Grønstad spiller en pasning til Daniel Sørvik, som kliner til fra blålinjen. Pucken fyker inn bak gjestenes keeper.

Perioden preges litt av at et av lagene stort sett har en spiller utvist, men ingen av lagene får noe ut av de mulighetene dette gir.

Frisks keeper hører bare suset av pucken idet VIF tar ledelsen. Foto: André Kjernsli

To mål på ett bytt

Frisk starter siste periode med en mann mer på isen og har en kjempesjanse til å utligne, men pucken stryker over tverrliggeren. Vålerenga får etter hvert fem mann på isen igjen og går rett i angrep, med sin målfarlige førsterekke. Det som nå skjer er ikke så vanlig.

Først legger Tobias Lindstrøm på til 2-0. Rekka blir stående på isen, og under 40 sekunder senere scorer Rasmus Ahlholm og det står 3-0. To mål av samme rekke på ett bytt er ikke så vanlig.

Daniel Sørvik scoret kampens første mål, han er åpenbart kvitt influensaen som holdt han utenfor forrige kamp. Foto: André Kjernsli

Plenty av utvisninger

Friskspillerne begynner å bli litt frustrerte og én etter én tar plass i utvisningsboksen. Det har i det hele tatt vært mange utvisninger i kampen, til tross for at dommerne har lagt lista relativt høyt.

Det er førstefemmeren til Enga som avgjør denne kampen i kveld. I etablert angrep går pucken mellom de ulike spillerne før mannen som har tatt opp jakten på Ilka Kaarna sin poengrekord i VIF, Rasmus Ahlholm, setter sin andre scoring for kvelden.

Frisk pådro seg altfor mange utvisninger. Foto: André Kjernsli

Utklassingsseier til VIF

Like etter får Frisk nok en mann utvist, og han blir så sint at han holder på å sprekke. Vålerenga benytter nok en gang fordelen det er å være en mann mer på isen, og denne gangen er det superveteran Mats Trygg som kommer seg på scoringslista.

En kamp som omtrent ikke kunne skille lagene etter to perioder har nå utviklet seg til en utklassingsseier til VIF. Det hjelper ikke at Frisk får et par trøstemål mot slutten, hjemmelaget slår Frisk i alle kampene i grunnspillet denne sesongen. Resultat: 5-2.

Hjemmelaget slapp inn to unødvendige baklengs mot slutten av kampen. Foto: André Kjernsli

VIFs bestemann: Filip Gunnarsson