Fire ganger måtte Steffen Søberg hente pucker ut av eget mål i andre perioden. Foto: André Kjernsli

Sesongens mageplask av VIF Hockey i Askerhallen

– Bedritent, sa Espen Knutsen etter å ha sett Frisk slakte VIF 7-1. Sesongens desidert dårligste kamp. Frisk var over oss fra første dropp, og vi var ikke påskrudd. Ingenting fungerte.

Med seier i kveld tar Vålerenga et langt steg i retning av NM-finale, men først skal Frisk beseires i Askerhallen. Andreas Stene er tilbake i laget, men Thomas Olsen og Stefan Espeland fortsatt er ute.

Det er full fart fra første dropp, og i sitt første bytt får Andreas Heier en god mulighet, men klarer ikke å få til en bra avslutning. Spillet bølger frem og tilbake, og ender etter hvert opp i VIFs forsvarssone.

Et mislykket forsøk på å klarere pucken, ender opp hos hjemmelagets Hampus Gustavsson. Han står helt alene foran Steffen Søberg. En sånn mulighet lar ikke Frisks gullhjelminnehaver gå fra seg, og hjemmelaget lar ledelsen i den fjerde semifinalekampen. Frisk virker pigge i starten av kampen og tar nok VIF litt på senga med sitt høye press.

Andreas Heier med VIFs eneste skikkelige sjanse i første perioden. Foto: André Kjernsli

Utvisningene rammer VIF

Frisk får i tillegg muligheten til å spille i overtall rett etter scoringen. Det blir ikke noe scoring, men de har et par fete sjanser, blant annet et stolpeskudd. Gjestene er presset nå. Frisk er først på de fleste puckene og vil mer akkurat nå. Nok en gang får Enga en spiller utvist, og denne gangen klarer ikke VIF å holde unna; Endre Medby setter pucken opp i høyre VIF-kryss, og hjemmelaget har doblet ledelsen.

Frisk er påskrudd i denne kampen, og VIF må gjøre noe drastisk for å få med seg noe hjem herfra.

Tendensen fortsetter i andre periode – Frisk har et klart overtak i kampen. Idet VIF er i ferd med å komme litt inn i kampen, pådrar de seg nok en utvisning, og Frisk scorer etter relativt kort tid. Mikkel Christiansen er sist på pucken.

Det ble travelt for Steffen Søberg i åpningsperioden i Askerhallen. Foto: André Kjernsli

VIF blir rundspilt

To minutter senere er det klart for kveldens fjerde Frisk-mål, og det er Endre Medby som setter sin andre puck bak en Steffen Søberg som sikkert har hatt morsommere kvelder. Frisk rundspiller VIF, som knapt nok har hatt skudd på mål i denne perioden.

Elendigheten fortsetter sett med gjestenes øyne. Etter en periode hvor VIF er litt mer med og skaper et par sjanser, er det nok engang klart for Frisk-scoring, denne gangen er det Nicolay Andresen som tegner seg på scoringslisten. Tidlig i sesongen hadde VIF en tendens til å spille dårlige andre perioder, det kan man trygt si i kveld også. Dette understrekes ved at Frisk scorer nok engang før pause, slik at perioden ender 4-0 til hjemmelaget. Akkurat nå kunne nok begge lagene tenke seg å blåse av kampen.

Joachim Svendsen sto i VIF-buret i tredje periode og klarte seg bra. Foto: André Kjernsli

En kamp til ettertanke

Så begynner opphentingen……VIF får i hvert fall hull på byllen, og det er Martin Røymark som får æren av å sette pucken i mål på pasning fra Tobias Lindstrøm.

VIF har for øvrig byttet keeper i pausen, så Joachim Svendsen får mulighet til å vise seg frem. Det gjør han på en utmerket måte, og har flere klasseredninger.

Perioden bærer selvfølgelig preg av at kampen i praksis er avgjort, Klanens webradio har reist hjem, og en del av de tilreisende VIF-supporterne har gjort det samme. De som har blitt igjen får med seg at Frisk øker til 7-1. Nok engang er det Hampus Gustavsson som scorer.

Kveldens kamp ble et skikkelig mageplask for VIF, og det var ikke Steffen Søberg sin skyld. Foto: André Kjernsli

Til øredøvende jubel fra Frisksupporterne teller kampuret ned til null, Frisk utklasser VIF på hjemmebane og utligner sammenlagt i semifinalen. St Hallvards menn har fått noe å tenke på.

• Sluttresultat: 7-1 (2-2 sammenlagt etter fire kamper)
  • VIFs bestemann:  Tobias Lindstrøm