En fornøyd trio utenfor Erlik Kaffe. F.v. Katrin Larsen, Liza Waade og Helle Skjervold. Foto: André Kjernsli
En fornøyd trio utenfor Erlik Kaffe. F.v. Katrin Larsen, Liza Waade og Helle Skjervold. Foto: André Kjernsli

Erlik Kaffe er Oslos mest populære serveringssted

I anledning Google Maps sin 15-årsdag gjorde teknologigiganten for første gang et lite dypdykk i de norske dataene for å se hvilke steder i Oslo som er aller mest populære. Resultatet ga en overlegen vinner.

Publisert

Mange av oss ble kjent med Erlik Kaffe gjennom tv-serien Petter «uteligger» Nyquist lagde for TV2 i 2017.

Drøyt to og et halvt år etter at første kaffekopp ble servert, har Google Maps nå kommet frem til at den trivelige kaffebaren i Akersgata er best likt av alle serveringssteder i hovedstaden, basert på brukernes anmeldelser og vurderinger.

Kundene liker konseptet

— Det var en hyggelig overraskelse, sier daglig leder i Erlik Kaffe, Katrin Larsen. Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger fra kundene våre. Ikke bare for produktene våre, men også for god service og blide ansatte. Mange av kundene setter pris på oss. De vet at når de kjøper noe her, så bidrar det også til inkludering og å gi folk en ny sjanse i livet.

En annen som er på jobb i dag er Liza Waade. Hun var med i tv-serien «Petter Uteligger: fra gata til Nordkapp», og har jobbet som barista på Erlik Kaffe i to år.

— Jeg stortrives her, jeg har aldri hatt det så bra før. Mange hyggelige kunder, varierte arbeidsoppgaver og en spesiell atmosfære gjør at jeg gleder meg til jobb hver dag. Jeg begynte forsiktig med fire-timers vakter, men nå jobber jeg full stilling. All inntekten min kommer herfra. Mye tyder på at jeg endelig har blitt voksen, smiler hun.

Barista Rolf Killingstad med det synlige beviset på at Erlik Oslo rager på toppen av Oslos serveringssteder. Foto: André Kjernsli
Barista Rolf Killingstad med det synlige beviset på at Erlik Oslo rager på toppen av Oslos serveringssteder. Foto: André Kjernsli

Barista Rolf Killingstad er også på jobb i dag. — Moro at kundene våre setter pris på det vi gjør. Jeg har jobber her i ni måneder og trives veldig godt med både arbeidsplass og kundene våre, sier han.

Ektefølte anmeldelser

I forbindelse med sitt 15-års jubileum gjorde Google for første gang et slikt søk på sine data om Oslo.

— Vi ante ikke hvem som ville komme på toppen av listen, sier pressesjef i Google Norge, Hanne Skjervold. Jeg må innrømme at jeg ble veldig glad da jeg så hvem som stakk av med seieren. Kriteriene er en kombinasjon av karakter og hva folk skriver. Det er mange fine og ektefølte anmeldelser om Erlik Kaffe, og de vant soleklart, forteller hun.

Google Maps benyttes av en milliard mennesker hver dag, og det skrives 20 millioner brukeranmeldelser daglig.

Google Maps oppgraderes i disse dager og om ikke lenge vil brukerne kunne få informasjon om blant annet temperatur, sikkerhetstiltak og tilgjengelighet for funksjonshemmede om bord på ulike transportmidler over hele verden.

Erlik Kaffe byr på mer enn varme drikker. Foto: André Kjernsli
Erlik Kaffe byr på mer enn varme drikker. Foto: André Kjernsli

Dette er brukernes Oslo-favoritter i Google Maps:

  1. Erlik Kaffe (=KAFFE)
  2. Supreme Roastworks
  3. TUNCO Haugen
  4. Statholderens mat og vinkjeller
  5. Le Benjamin bar & bistro
  6. Haralds vaffel 🧡🙏🏼🇳🇴
  7. Maaemo
  8. Tim Wendelboe
  9. Pizzabua Grorud
  10. Backstube Solli Plass
Powered by Labrador CMS