Bookingsjef i Tons of Rock,  Jarle Kvåle, foran det nye Munchmuseet. Festivalen skal avholdes på Ekeberg, som skimtes i bakgrunnen. Foto: André Kjernsli
Bookingsjef i Tons of Rock, Jarle Kvåle, foran det nye Munchmuseet. Festivalen skal avholdes på Ekeberg, som skimtes i bakgrunnen. Foto: André Kjernsli

Munchmuseet inngår samarbeid med Tons of Rock-festivalen

På en sti i Ekebergåsen med fantastisk utsikt over Oslo, ble et av verdens mest berømte malerier til. Til sommeren er maleriet tilbake på Ekeberg som scenenavn på Norges største rockefestival.

Publisert

I dag ble det kjent at Tons of Rock har inngått en samarbeidsavtale med Munchmuseet som innebærer at to av tre scener under festivalen blir oppkalt etter kunst av Edvard Munch. Og det er selvfølgelig «Skrik» det er snakk om.

27.-29. juni vil tusenvis av publikum samles foran for Vampyr/Vampire scenen og Skrik/Scream scenen for store konsertopplevelser med mange artister i et allerede bejublet festivalprogram.

Edvard Munch, Skrik, 1910 (den versjonen som ble stjålet)
Edvard Munch, Skrik, 1910 (den versjonen som ble stjålet)

Skrik og Black Metal

Det kommer mange tilreisende til festivalen og det å presentere norsk kunst gjennom rocken, mener festivalen vil bli en innertier.

– Å få Munchmuseet med på Tons of Rock er vanvittig stort for oss. Skrik er et av verdens mest berømte bilder, og en av Norges sentrale kunstskatter. At vi får bruke det visuelt på vår største teltscene er stort for oss, sier bookingsjef Jarle Kvåle.

Les også: Christer Falck: Et kraftverk i byens kulturliv

Munchmuseet vil treffe nye målgrupper

Også «Vampyr» blir å oppleve på festivalen. Maleriet er kjent som «Kjærlighet og smerte» og passer estetisk perfekt inn på festivalen. Både Skrik og Vampyr kan oppleves på Munchmuseet.

– Vi er glade for samarbeidet med Tons of Rock. Det gir oss muligheten til å nå ut til nye målgrupper slik at flere kan oppleve Edvard Munchs kunst», sier Gitte Skilbred, markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet.

Gitte Skilbred ved Muncmuseet er begeistret over avtalen med Tons of Rock. Foto: Munchmuseet
Gitte Skilbred ved Muncmuseet er begeistret over avtalen med Tons of Rock. Foto: Munchmuseet

Edvard Munch er en av modernismens viktigste kunstnere. Han var aktiv gjennom mer enn seksti år, fra han debuterte i 1880-årene og helt frem til sin død i 1944. Hans kontinuerlige eksperimentering innen maleri, grafikk, tegning, skulptur, foto og film har gitt ham en unik posisjon i norsk og internasjonal kunsthistorie.

Rocketurister fra 35 land

Tons of Rock opplever stor interesse fra tilreisende publikum om å få se og gjøre mer når de kommer tilreisende til festivalen i Oslo. Hovedstaden er av Europas meste interessante byer for folk som opptatt av metal og rock, og vi forventer at det kommer rocketurister fra ca. 35 ulike land:

– Vi får stadig henvendelser fra publikum som ber om våre anbefalinger for å oppleve Oslo. Vi er derfor svært glade for at vi nå kan samarbeide med aktører som Munchmuséet, som kan legge til rette for ekstra opplevelser for vårt tilreisende publikum fra på både utlandet og ellers i Norge, sier Jarle Kvåle

Flytter fra Halden

Tons of Rock så dagens lys i Halden i 2014, med Fredriksten Festning som bakteppe. Etter fem flotte år i Halden tvang det seg på en måte frem å flytte festivalen til Oslo.

– Alt er så mye enklere i en storby, hotellkapasitet og logistikk som to eksempler, sier Kvåle.  Da vi tok beslutningen om flytting, bestemte vi oss for at vi ville ha byen Oslo med i festivalen.

Tons of Rock 2019 har en rekke store band paa programmet.
Tons of Rock 2019 har en rekke store band paa programmet.

Tons of Rock tok raskt kontakt med noen viktige kulturinstitusjoner i byen, som Munchmuseet og Operaen.

Da vi tok kontakt med Munchmuseet tente de på idéen fra første stund. Både Munchmuseet og Tons of Rock så at det var en tilknytning her. Vi er veldig glade for hvordan byen har tatt oss imot.

Tjuvstarter festivalen i Operaen

– Et annet kjent kulturlandemerke i Oslo er selvfølgelig Operaen. Også de var positive til et samarbeid, så i år tjuvstarter vi festivalen i Operaen 26. juni, sier bookingsjefen.

Da braker det løs med en spesialkonsert med de tyske hardrock-legendene Accept og medlemmer av Kringkastingsorkesteret. Konserten vil inneholde unike versjoner av egne klassikere samt tolkninger av klassiske verker.

– Konserten er allerede utsolgt, og vi har solgt 80 prosent av festivalpassene på Ekeberg. Det er mye som tyder på at rockepublikummet setter pris på at Tons of Rock har ankommet hovedstaden, mener Kvåle.

Powered by Labrador CMS