Jonas Oppøyen jubler etter å ha satt pucken i mål åtte sekunder etter forrige VIF-scoring. Foto: André Kjernsli

Hattrick av Manglerud Stars David Booth. Men overbevisende seier av Vålerenga ishockey

Forutsetningene kunne ikke være bedre før kveldens lokaloppgjør i Manglerudhallen. Hjemmelaget kjemper for den siste plassen i NM-sluttspillet, mens et formsterkt Vålerenga har fått los på bronsemedaljen.

Det er hjemmelaget Manglerud, med «NHL-rekka», som kommer til den første sjansen, og den er stor. David Booth tråkler seg gjennom og bare en kjemperedning av Steffen Søberg hindrer Booth i å føre MS opp i en tidlig ledelse.

Vålerenga får sitt første overtall i kampen like etter, men ingenting kommer ut av det. Så får Vålerenga ikke bare en, men to mann utvist. I overtall fem mot tre tar det bare 14 sekunder før nevnte Booth setter pucken i nettet.

Steffen Søberg ble overlistet to ganger i første periode. Foto: André Kjernsli

Booth livsfarlig

Vålerenga får en ny overtallsmulighet, men klarer ikke å etablere spill i MS-sonen før mot slutten av de to minuttene. MS jobber hardt i undertall.

Så et det klart for Booth-show igjen. Han er så kjapp på skøytene, så når han får en pasning i midtsonen går han bare fra Vålerenga-spillerne og setter et knallhardt håndleddskudd opp i krysset bak en sjanseløs Søberg.

Gjestene har fått seg en skikkelig kalddusj, men benytter det neste overtallet bedre. Superveteran Mats Trygg spiller pucken til Jørgen Karterud som scorer sikkert.

Skal Vålerenga snu dette, er det superviktig å unngå tullete utvisninger, til det er overtallsspillet til MS altfor godt.

Enga klart best i andre periode. Foto: André Kjernsli

To x Enga på åtte sekunder

Kampen fortsetter i samme spor i andre periode, spillet bølger frem og tilbake, og tempoet er ganske høyt. Det ser faktisk ut til at MS er mer preget av dette enn Vålerenga, og det gir seg etter hvert utslag i målprotokollen. Først er det Greven, Filip Gunnarsson, som sørger for utligning. Så, rett fra dropp, er det Jonas Oppøyen som fører Vålerenga i ledelsen, åtte sekunder etter forrige scoring.

MS drar på seg flere utvisninger utover i perioden, og det lønner seg ikke i lengden. I overtall viser gjestene fra Vålerenga bra powerplay, og det er til slutt Martin Røymark som kan sette pucken i et praktisk talt åpent mål.

To mål på åtte sekunder får selv Roy Johansen til å smile. Foto: André Kjernsli

Vålerenga vinner andre periode 3-0 og gjør det på overbevisende måte. Det er hjemmelaget som må levere i siste perioden, men når det nærmer seg halvspilt tredjeperiode, har de ikke levert noe som tyder på at de skal snu kampen i egen favør.

Scorer på straffe

Det er Vålerenga som spiller seg til den første sjansen i perioden, da Filip Lalande kommer alene med keeper. Han blir taklet uregelmessig, og Thomas Olsen scoret sikkert på straffe.

Vålerenga gir MS en sjanse til å spille seg inn i kampen igjen når de får to mann utvist. Det smeller i stanga bak Søberg en gang, men det er det nærmeste Manglerud kommer i overtallet.

Thomas Olsen scoret sikkert på straffe i tredje periode. Foto: André Kjernsli

Da det er under ett minutt igjen av kampen og vi lurer på hvor det har blitt av Booth, dukker han opp igjen og setter inn sitt og MS' tredje mål for kvelden. På sitt beste er den mannen alt for god for GET-ligaen.

Siste kamp i Furuset Forum

Vålerenga vinner 5-3, og det ser ut til at NM-formen er i anmarsj.

Til torsdag spiller Vålerenga sin aller siste seriekamp i Forum, da får vi håpe publikum dukker opp og takker ishallen på Furuset av. Motstander er Storhamar, og det hadde vært stas å runde av med en seier i hallen som har vært et godt hjem for Vålerenga i noen sesonger.

MS bestemann: David Booth. Vålerengas bestemann: Jørgen Karterud