Vålerenga måtte se seg slått av Asker i første semifinalekamp. Foto: André Kjernsli

Frisk fortsatte på medgangsbølgen og tar første stikk mot Vålerenga i semifinalen

– Vi var klart best i første periode, men ble så lurt inn i Frisk sin måte å spille på. Det skal vi rette på til neste kamp, sier Daniel Sørvik.

I kveld ønsker VIF hockey Frisk Asker velkommen til årets første semifinale. Er det fordel hjemmelaget etter spillefri noen dager, eller vil Frisk dra fordel av å være i kampmodus etter nylig å ha slått Lillehammer ut i kvartfinalen?

Hos VIF er Martin Laumann Ylven fortsatt ute med skade.

Er det litt semifinalenerver ute og går hos hjemmelaget? Frisk kommer i hvert fall best i gang de første par minuttene. VIF spiller en del enkle feilpasninger.

Førsterekka til VIF må levere dersom bøtta skal hjem i år. Foto: André Kjernsli

VIF tar ledelsen

VIF får kveldens første mulighet til å spille i overtall. Det kommer ikke noe mål ut av det, men hjemmelaget spiller godt. Det ser ut til at nervene er borte også, Enga presser på og har et par kjempesjanser, uten å få pucken i mål.

Så etter tolv minutter kommer semifinalens første scoring, og det er hjemmelaget som fortjent tar ledelsen. Scoringen er det Martin Røymark som står for, på pasning fra Tobias Lindstrøm. Rett etter dropp er samme Røymark frempå, men det blir ikke mål denne gangen.

Etter noe avventende start har hjemmelaget kommet i gang og går til første pause med en fortjent ledelse.

VIF hadde flere sjanser i første periode, her er Axel Eidstedt farlig frempå. Foto: André Kjernsli

Asker mer frempå

Litt mer avventende spill igjen i begynnelsen av midtperioden, men det endrer seg fort. Begge lag får etter hvert spillere utvist, og spiller vekselsvis i overtall. Det skal nevnes at det er gøy å se hvor hardt noen av spillerne jobber i undertall. VIFs Jonas Oppøyen er et stjerneeksempel.

Det er ikke ishockeykunst vi får se i midtperioden, dette er mer en stillingskrig uten de helt store sjansene. Men nerven er der, og hvem som får neste mål kan ha mye å si for utfallet. Om vi skal si at det ene laget fremstår bedre enn det andre nå, er det i så fall gjestene – så vidt.

VIF mot strømmen

Dette får Frisk også betalt for til slutt, da Viktor Granholm kommer ganske alene med Steffen Søberg og setter pucken opp under tverrliggeren. Frisk er ikke fornøyd med dette, og de fortsetter presset for å ta ledelsen i kampen.

I en midtperiode der Frisk kunne ha scoret både en og to ganger til, er det VIF som igjen tar ledelsen.  Mot spillets gang – med tre sekunder igjen av perioden. Fortsetter hjemmelaget å spille på denne måte i sisteperiode vil ledelsen ryke ganske snart.

VIF tar ledelsen mot slutten av midtperioden. Tobias Lindtrøm (gullhjem) er sist på pucken. Foto: André Kjernsli

Klar ledelse til Vålerenga

Hjemmelaget ser litt piggere ut i tredje periode, men spiller to minutter i overtall hvor de har mer enn nok med å komme seg ut av egen sone.  Det ser ut til at VIF trives bedre med å spille fem mot fem. Tobias Lindstrøm kjemper til seg pucken nede i rundvantet hos Frisk.

Han sender en knallhard puck inn foran Dahlberg i Frisk-buret og der dukker Rasmus Ahlholm opp, og med en lang kølle styrer han pucken inn i Friskburet. 3-1 til hjemmelaget.

Klarer Frisk å snu dette? De reduserer i hvert fall ganske raskt, Garreth Thompson plukker opp en retur på et skudd og setter det inn bak Søberg i VIF-målet. 3-2, og ny spenning i kampen.

Endre Medby (nr 55) scorer Frisk sitt tredje mål og sørger for spilleforlengelse. Foto: André Kjernsli

Spilleforlengelse

Nå er hjemmelaget ute å kjøre; Frisk spiller nok engang i overtall, og VIF får ikke pucken ut av egen sone. Etter flere gode sjansen er det til slutt Endre Medby som setter pucken i mål fra kort avstand. VIF får her en påminnelse om å ikke ta dumme utvisninger.

Frisk pådrar seg den dummeste av alle utvisninger, en mann for mye på isen. Nok engang får VIF muligheten til å spille i overtall, men det er Frisk som ender opp med et par saftige målsjanser.

Tredje periode avsluttes uten flere mål, så da er det klart for spilleforlengelse.

Frisk-keeper Nicklas Dahlberg tar en pust mellom slagene. Foto: André Kjernsli

Fortjent seier til Asker

Nå skal det altså spilles helt til et av lagene scorer mål. VIF kommer to mot en etter et par minutter, men får ikke noe ut av det.

Spillet bølger frem og tilbake, men det virker som om kreftene ikke holder helt i avgjørende situasjoner. Granholm i Frisk får en dobbeltsjanse det er utrolig at han ikke scorer på, der var VIF heldige, og Søberg i målet god.

Frisk dominerer mer og mer i fjerde perioden, og stikker til slutt av med seieren etter at Mikkel Christiansen setter pucken bak Søberg og blir matchvinner. Resultat: 3-4 (sudden death).

– Vi var klart best i første periode , men så ble lurt inn i Frsik sin måte å spille på. Det skal vi rette på til neste kamp, sier Daniel Sørvik.

VIF hockeys Daniel Sørvik er revansjelysten foran neste kamp mot Asker. Foto: André Kjernsli

VIFs bestemann: Steffen Søberg