Vålerenga smadret vinnerrekka til Stjernen med 8-1 på hjemmebane. Foto: André Kjernsli

VIF hockey slukket Stjernen på hjemmebane

Vålerenga hockey spilte klikk-klakk mot Stjernen i kveld. Spillet minner nesten om det vi så fra Sovjets landslag på 70- og 80-tallet. Det er gøy å se VIF spille ishockey om dagen.

Idet dagens motstander Stjernen entret Furuset Forum i kveld, fikk VIF hockey også besøk av den mest meritterte hockeypersonligheten som i år har en rolle i norsk hockey.

Ta en titt på CVen til Stjernens svenske trener, Bengt-Åke Gustafsson: to ganger verdensmester som spiller, over 600 kamper og 500 poeng i NHL, både verdens- og olympisk mester som trener for Tre Kronor (begge deler i 2006).

Stjernen har hatt en stigende formkurve denne sesongen. De åpnet med tre tap, men har vunnet de tre siste og lå foran dagens kamp på 6. plass i GET-ligaen.

VIF er serieleder etter kun å ha avgitt to poeng hittil i sesongen (i forlengelse mot Storhamar borte). I siste kamp ble det en sterk seier over Oilers i Stavanger. Samtidig er Morten Ask fortsatt ute med skade.

Spaberg Olsen har akkurat satt inn 1-0 til VIF. Foto: André Kjernsli

Høyt tempo fra start

Kampen starter i høyt tempo, og spillet bølger frem og tilbake med bare to avblåsninger de første fire minuttene. Det er Stjernen som kommer til den første sjansen i kampen, men VIF kjemper seg etter hvert inn i Stjernens sone og etablerer et press som gir flere brukbare målsjanser. VIF får et klart overtak, men klarer ikke å få pucken i mål.

Etter 10.52 kommer endelig Enga sin første scoring, signert Colin Spaberg Olsen. Rett etter dropp er VIF millimetre fra at Filip Gunnarsson setter inn 2-0. I neste angrep får VIF sin første utvisning, og inviterer med dette Stjernen inn i matchen igjen uten at dette gjør utslag i målprotokollen.

Kampen fortsetter i bra tempo, og med ca. tre minutter igjen, er det klart for 2-0. Sistemann på pucken er nettopp Gunnarsson.

Det ble mye jubel for VIF i dag. Foto: André Kjernsli

Stjernen vinner skuddstatistikken i andre

Allerede etter 30 sekunder i andre periode sklir VIF-kaptein Tobias Lindstrøm gjennom hele Stjernen-forsvaret og setter inn 3-0. Dette kan bli en tung dag på jobben for Fredrikstad-laget.

VIF fortsetter å være det klart beste laget, Mats Trygg setter et skudd i tverrliggeren i power play, men det er sjanser begge veier. VIF tar time out med sju minutter igjen, vi tipper at trener Roy Johansen ønsker å stramme til det defensive spillet. VIF er det klart beste laget, men bortelaget kommer allikevel til flere gode sjanser.

Med ca. fem minutter igjen av perioden får VIF en mann utvist. Stjernen klarer ikke å etablere noe overtallsspill, i stedet kommer VIF på en fin kontring som fører til kveldens 4. mål til hjemmelaget. Scoringen er signert Martin Røymark etter fin pasning fra Lars Erik Spets. Dette var neppe det Stjernen håpet på helt på tampen av en andre omgang, der Stjernen vinner skuddstatistikken.

Martin Røymark til venstre i bildet, har akkurat satt inn Enga sin 4. scoring. I undertall. Foto: André Kjernsli

VIF tar full kontroll

Etter ca. 2:30 i tredje periode klarer Rasmus Ahlholm å bomme på åpent mål, to meter fra mål, og sette pucken over. Over plexi´n også, for sikkerhets skyld.

Men noen minutter senere øker VIF til 5-0 etter et klikk-klakk-spill som nesten minner om det vi så fra Sovjets landslag på 70- og 80-tallet. Sistemann på pucken er mannen som alltid er å finne foran motstanderens mål, Martin Lauman Ylven.

Spets alene med Stjernens keeper uten score. Foto: André Kjernsli

Stjernen drar på seg nok en utvisning, og etter kort tid er det klart for VIFs 6. scoring for kvelden. Målscorer er Rasmus Ahlholm. Det var sikkert ekstra deilig etter kjempemissen tidligere i perioden. Nå er det stas å holde med et storspillende VIF, og Klanen leder an trampeklappen i Furuset Forum. Vips, så kommer også 7-0, nok en gang signert Ahlholm.

Nå er det bare to ting som gjelder, holde nullen og score mest mulig. Stjernen har sluknet for lenge siden. Kveldens 8. VIF-mål kommer ved Tobias Lindstrøm, som har vært involvert i mange av VIFs mål i kveld.

Trøstemål til Stjernen

Med under tre minutter igjen får Stjernen trøstemålet, og det er ingen overraskelse at det er lagets stjerne, Hampus Gustavsson, som er sistemann på pucken. Litt surt å slippe inn den mot slutten, men alt i alt en overbevisende seier for Enga mot et Stjernen som har et stykke å gå. Legenden Bengt-Åke Gustafsson har litt å ta tak i.

VIFs bestemann: Rasmus Ahlholm.

Rasmus Ahlholm ble VIFs bestemann. Foto: André Kjernsli

Nå står bortekamp mot nykommeren Ringerike for døren, før Frisk kommer på besøk 9. oktober. Vi håper på bra oppmøte i Forum, det er gøy å se VIF spille ishockey om dagen!!