Roy Johansen coachet Vålerenga til seier i sesongens merkeligste kamp så langt. Foto: André Kjernsli

Vålerenga og Narvik byttet på å lede kampen flere ganger

I en kamp der utvisningene kom tett og lagene byttet på å lede, var det lenge usikkert hvor seieren ville havne

Skadeplagede Vålerenga, som tidligere i uken var nede i 12 mann på trening, tok i dag imot Narvik som ønsket å reise seg etter tap mot Stjernen for bare to dager siden.

Hjemmelaget har fått slikke sårene siden den sterke borteseieren mot Sparta sist tirsdag, og det gledelig å se at småskadde Mats Trygg og Thomas Olsen er med.

Fortsatt uklart med Røymark

VårtOslo fikk en prat med Martin Røymark før kampen.

— Det går fremover, men det uklart om det blir operasjon eller ikke. Jeg er optimist, sier Røymark før han setter seg på tribunen for å se kampen.

Martin Røymark håper han slipper operasjon. Og fulgte lagkameratene fra tribunen søndag. Foto: André Kjernsli

Åpningsminuttene i Forum er ganske begivenhetsløse. Vålerenga drar på seg et par utvisninger tidlig i kampen, det er ikke oppskriften for en tynn stall.

Narvik får ikke noe ut av utvisningene, men midtveis i perioden kommer den tidligere Vålerenga-spilleren Tom André Christensen gjennom og overlister Joachim Svendsen i Vålerengaburet. Gjestene er i føringen.

Narvik opp i to-måls ledelse

Minuttet etter får hjemmelaget muligheten til å spille i overtall, og skaper ganske raskt balanse i regnskapet. Colin Spaberg Olsen er sist på pucken. Han scoret for øvrig også forrige gang nordlendingene var på besøk.

Den tidligere Vålerenga-spilleren Tom André Christensen setter pucken i mål bak Joachim Svendsen i VIF-buret. Foto: André Kjernsli

Like etter er det klart for 2-1 ledelse til Vålerenga. Linus Rotbakken får god tid til å lade, og pucken fyker inn bak Narvik-keeperen. Vålerenga har snudd kampen på under to minutter.

Perioden ebber ut, og har vært jevnere enn forventet. Får hjemmelaget orden på utvisningene, bør de likevel kunne dra dette i land.

Vålerenga starter for øvrig andre periode med en mann mindre på banen, og allerede etter 16 sekunder skaper gjestene balanse i regnskapet. Vålerenga fortsetter å få spillere utvist, og Narvik fortsetter å score.

Hawaii-hockey av ypperste klasse

Seks minutter ut i midtperioden har gjestene snudd kampen og leder plutselig 4-2. Er Vålerenga i ferd med å pådra seg sitt andre tap mot Narvik denne sesongen?

Det er en merkelig hockeykamp de som har møtte frem blir vitne til. Først reduserer Thomas Olsen, minuttet etter er det Tobias Lindström sin tur.

Så fortsetter Vålerenga trenden med å få spillere utvist. Så da skal vel Narvik opp i ledelsen igjen?

Neida, Vålerenga finner ut at det er på tide å score i undertall. Det er Filip Gunnarsson som kriger pucken i mål. Den var viktig.

Tobias Lindström (helt til høyre), jubler etter å ha satt inn Vålerenga sin fjerde goal for dagen. Foto: André Kjernsli.

Midtperioden spilles uavgjort 3-3, og slik denne kampen har utviklet seg er det umulig å spå hvem som til slutt stikker av med seieren.

Ismaskinens port i vranglås

Pausen mellom andre og tredje periode bli 45 minutter lenger enn planlagt fordi porten som ismaskinen kjører inn og ut av går i vranglås. Vi får se hvilket av de to lagene som takler den ekstra pausen best.

Porten til ismaskinen streiket og førte til en ekstra lang pause før siste periode. Foto: André Kjernsli.

Vålerenga får en mulighet i overtall, men klarer ikke å utnytte muligheten til å øke ledelsen. Like etter at overtallet er over kontrer Narvik og setter et skudd klokkereint i stanga.

Det er utvilsomt gjestene som har overtaket de første minuttene av perioden.

Så følger noen minutter der Vålerenga har initiativet. Hjemmelaget får nok en mulighet til å spille i overtall. Mesteparten foregår i gjestenes sone, men Vålerenga klarer ikke å flytte pucken fort nok.

VIF biter seg fast i Narviks sone, og med fem minutter igjen av kampen kommer den forløsende scoringen.

Linus Rotbakken sender avgårde en puck mot mål, og Sander Frøberg styrer den forbi Narviks keeper. Moro for unggutten! 6-4 til Vålerenga, hva orker Narvik nå?

Tobias Lindström misset på straffe mot slutten, men det hadde ikke noe å si for utfallet av kampen. Foto: André Kjernsli.

Med to minutter igjen av kampen får Narvik nok en utvist spiller, og i sekundene etter blir det blåst straffe til Vålerengas Tobias Lindström.

Han får muligheten til å sette den berømte spikeren i Narvik-kista, men makter ikke å score.

Maratonkampen ender 6-4, og Vålerenga vinner sesongens hittil rareste kamp – i hvert fall for hjemmelagets sin del. Nå venter en tøff bortekamp mot Lillehammer om fire dager.