Raymond Johansen tar det første spadetaket, om tre år skal den nye storbylegevakten åpnes. Foto: André Kjernsli

Første spadetak er tatt for Oslo storbylegevakt

Surt slapseføre stanset ikke byggestarten for Oslo storbylegevakt i går. – Den nye storbylegevakten på Aker sykehus skal ta imot folk i alle aldre, fra alle sjikt av samfunnet og i alle faser av livet, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Publisert

Oslo storbylegevakt på er et stort og viktig prosjekt for hele Oslo. Blant de ca. 100 personene til stede på markeringen av byggestarten var både brukere, fremtidige ansatte, politikere, og deltakere i byggeprosjektet.

– Den nye storbylegevakten skal ta imot folk i alle aldre, fra alle sjikt av samfunnet og i alle faser av livet. Folk som opplever kriser, er akutt syke eller av andre grunner trenger hjelp fra helsetjenesten, skal komme hit og møte det beste det norske velferdssamfunnet har å by på, sa byrådsleder Raymond Johansen, før har tok det symbolske første spadetaket.

byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap), mener spadetaket markerer en stor dag for Oslo: – I disse koronatider ser vi hvor viktig det er at en by i vekst trenger en moderne storbylegevakt.​

Over 100 fra alle sider av prosjektet hadde møtt opp for å feire byggestart. Foto: André Kjernsli

Komplekst bygg med fokus på brukerne

Storbylegevakten skal bli et bygg på 26.000 kvadratmeter, pluss et parkeringshus på 5.000 kvadratmeter. I tillegg blir infrastrukturen rundt lagt om.

– Vi har respekt for størrelsen og viktigheten av dette bygget og skal bruke vår erfaring og ekspertise på å gjøre dette til et godt bygg for både brukere og ansatte, sier Omsorgsbyggs administrerende direktør Lars Henrik Bøhler.

Det blir to leietakere i bygget – Oslo kommune, som skal drifte den kommunale legevakten, og Oslo universitetssykehus. Svein Lyngroth, fra byrådsavdelingen for helse, eldre og innbyggertjenester og Cathrine Loftshus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst, var opptatt av brukerperspektivet i et funksjonelt bygg og at det gode samarbeidet mellom partene blir videreført.

Ny storbylegevakt sett fra i innsiden av tomta. Illustrasjon: Nordic Office of Architecture.

Godt arbeidsmiljø i prosjektet

– Da vi i august i fjor markerte rivestart, ble det lagt vekt på et svært vellykket samspill så langt i prosjektet. Dette har vi klart å ivareta, og jeg vil benytte anledningen til å berømme byggherren og prosjektledelsen for å skape et arbeidsmiljø basert på åpenhet, tillit og samarbeid, sa konsernsjef for Skanska, Ståle Rød.

Prosjektet består, foruten byggherre Omsorgsbygg, av prosjektledelse fra Advansia, entreprenør Skanska, Nordic Office of Archtecture, rådgivere fra COWI og flere underentreprenører.

Ny storbylegevakt sett fra Trondheimsveien. Illustrasjon: Nordic Office of Architecture.

Oppstart av legevakten skal etter planen skje om tre år, i 2023.

Powered by Labrador CMS