VårtOslo fulgte i 2019 Oslo Stupeklubbs kamp for å få kommunen til å sette opp et fullverdig 10-meters stupetårn, som også kan brukes i internasjonale konkurranser.
– Vi var på utvalgsmøtet 4. desember og presenterte våre argumenter for hvorfor vi mener Oslo Kommune gjør en uopprettelig tabbe når de bestemmer seg for å ikke bygge et fullt tårn på nye Tøyenbadet, sier styremedlem i Oslo Stupeklubb, Malin Gylvik.
Vi fikk svar sist uke fra byråd Rina Mariann Hansen, hvor hun igjen bruker de samme argumentene mot 10-meters tårn: Det blir for dyrt, taket er ikke høyt nok og Tøyenbadet bygges for breddeidrett og ikke konkurranser.
Kortsiktig av byråden
Annonse
– Vi mener dette er for kortsiktig, smalt og feil vurdert fra byråden. Det tas ikke hensyn til at barn og unge ønsker og har behov for et fullt innendørs tårn, sier Gylvik.
Hun peker på følgende argumenter for et 10-meters stupetårn:
Oslo blir fortsatt eneste storby i Norge uten fullt helårs anlegg og eneste hovedstad i Europa uten et fullt innendørs tårn. Kommunen har prosjektert en 10-meter ute på nye Tøyenbadet, men ikke inne. Oslo trenger et helårsanlegg.
Byråden vil bygge for breddeidretten, men det er nettopp for dem som faller utenom idretten at stupetårnet er viktig. Og for de som vil drive idrett. Som i andre store byer, vil et komplett stupetårn skape et viktig fritidstilbud til barn og unge i byen.
Tøyenbadet hadde opprinnelig et 10-meters tårn. Det bør det også være i fremtiden. Når man klarte det i 1976, så må Oslo Kommune klare dette også i 2020.
Frp støtter stupeklubben
Nå kaster gruppeleder i Frps bystyregruppe, Camilla Wilhelmsen, seg inn i kampen på Oslo Stupeklubbs side.
– Jeg støtter innbyggerforslaget om at det skal bygges et fullverdig stupetårn i Tøyenbadet. Jeg er forundret over at byrådet ikke ønsker å bygge nye Tøyenbadet med 7- og 10-meters stupetårn og at man ved å bygge et nytt bad til hele 1,4 milliarder kroner ikke har evnet å innpasse et fullverdig stupetårn.
Wilhelmsen viser til at man i andre svømmeanlegg har hevet taket over selve stupetårnet, og at dette bør utredes også på nye Tøyenbadet.
– Slaget er ikke tapt
I et møte den 15. januar i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg fikk stupeklubben støtte fra Frp, Venstre og Rødt, som til sammen ikke utgjør et flertall i bystyret.
Men den 29. januar skal saken om stupetårnet behandles i selve bystyret. – Der kommer jeg til å fremme et forslag som etterkommer Oslo Stupeklubbs ønsker om et fullverdig stupeanlegg. Kampen er ikke tapt, for noen partier kan fortsatt endre standpunkt i saken, mener Wilhelmsen.