VIF jubler over dominerende spill mot Stjernen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga tilbake på vinnersporet etter befriende seier mot Stjernen

Unggutten og supertalentet Calle Spaberg Olsen (16), sønn av tidligere VIF-trener Sven-Arild «Svenna» Olsen, fikk i kveld sin debut i GET-ligaen for VIF, og gikk rett inn på 2. rekka.

I kveld møttes to lag som hadde én ting til felles; begge har tre strake tap å se tilbake på i GET-ligaen. Begge lag hadde med andre ord nok å spille for, og VIF, som har sklidd ned på en 4. plass, var avhengig av en seier for ikke å miste kontakten med de tre lagene foran på tabellen.

De første minuttene er det ingen av lagene som klarer å skape noen sjanser, men hjemmelaget, Vålerenga, har et lite overtak.

Debutanten Calle Spaberg Olsen viste ingen respekt. Foto. André Kjernsli

Forventninger til debutanten

Mer og mer av spillet foregår i Stjernens sone, og etter drøyt seks minutter kommer kveldens første VIF-scoring. Hjemmelaget kombinerer fint, og det er Kalle Ekelund som til slutt setter pucken sikkert i mål: Hans første mål i VIF-drakta!!

Like etter scoringen får VIF mulighet til å spille i overtall, men de klarer ikke å skape noe som helst. Hver gang debutanten Calle Spaberg Olsen er i kontakt med pucken, kan man merke forventingen blant publikum, det hadde vært moro om han lyktes.

Utover i perioden kommer også Stjernen til noen gode muligheter, men Steffen Søberg nekter bortelaget scoring enn så lenge.

Stjernen hadde også sine sjanser i 1. periode. Foto: André Kjernsli

Enga dobler ledelsen

Så er vi i gang med 2. periode, den har i mange kamper vært VIFs dårligste. Starten er lovende. Spillet minner mye om forrige periode, og det svinger frem og tilbake. Det er få avblåsning og sjanser, men VIF er nærmest.

Så, etter 11 minutter dobler Enga fortjent ledelsen. Fint pasningsspill mellom Morten Ask, Petter Grønstad og Marcus Ekberg, som er sist på pucken.

Pucken sniker seg inn over keeperens venstre arm, VIF leder 2-0. Foto: André Kjernsli

Nå blir det spennende å se utviklingen. Forrige gang Stjernen var på besøk, holdt de ca. halve kampen, og det endte til slutt 8-1 til VIF. Stjernen virker bedre nå, men om dette kan snus gjenstår å se.

Den siste halvdelen av perioden bytter lagene på å ha en mann utvist, men det skjer ikke stort av den grunn.

Såpa fikk størst applaus

Først i tredje periode startet fyrverkeriet. Etter 10 sekunder av tredje periode legger VIF på til 3-0, målscorer er Rasmus Ahlholm. Kampen går inn i samme sporet som før, men det tar ikke så lang tid før det blir 4-0. Målscorer er mannen med gullhjelmen, Tobias Lindstrøm.

Hjemmelaget har bra kontroll nå, og varter til tider opp med pasningsspill som gleder hockeyfans. Noe som ikke er like imponerende, er at VIF pådrar seg sin andre lagstraff for å spille med én mann for mye på isen, dette var noe de ble straffet for borte mot Storhamar sist også.

GET-ligaens beste poengplukker, Tobias Lindstrøm, i aksjon. Foto: André Kjernsli

Stjernen har for lengst resignert og spiller stort sett icing når de får tak i pucken.

Varmeste applaus gikk til faren til Espen «Shampo» Knutsen, Såpa, som fylte 80 år i dag og selvfølgelig feiret dagen i Forum med en fortjent VIF-seier

VIFs bestemann: Rasmus Ahlholm

De som stemte med hjertet, menta at unge Calle var banens beste. Foto: André Kjernsli