M/S mislyktes med å stikke kjepper i hjulene for Vålerenga

Før lokaloppgjøret i Manglerudhallen lovet M/S å gjøre alt de kunne for å hindre Vålerenga i å vinne serien. Det ville ikke være første gang VIF skled på et gulgrønt bananskall.

Ingenting hadde gledet M/S og lagets fans mer enn å stikke kjepper i hjula for erkerivalen, så det var all grunn til å tro at hjemmelaget vil selge seg dyrt i Manglerudhallen søndag kveld.

Men som ventet etablerer Vålerenga et overtak tidlig i første periode. Det sure tapet mot Storhamar i siste kamp skal åpenbart hevnes. M/S har seks-sju spillere på skadelisten, men viser ingen respekt for erkerivalen.

Vålerenga har kontroll

Enga får en mulighet til å spille i overtall relativt tidlig i perioden, og lar ikke denne sjansen gå fra seg. Tobias Lindstrøm er sist på pucken, og gjestene har kommet godt i gang. Skal hjemmelaget ha noen som helst mulighet i denne kampen kan de ikke pådra seg utvisninger.

Sportslig leder Espen "Shampo" Knutsen (til v.) og trener Roy Johansen på stillingen 0-0. Men etterhvert skulle Vålerenga utnytte overtallsspill til sin fordel flere ganger i kampen mot M/S. Foto: André Kjernsli

Noen minutter senere får Brede Csiszar muligheten alene med M/S-keeper Kris Joyce, men avslutter svakt rett på målvakten. Vålerenga har relativt grei kontroll på kampen, men dominerer ikke på noen måte. Med bare ett mål på tavla er dette fortsatt ganske åpent.

Nok en gang er det en VIF-spiller som får sjansen alene med Joyce, denne gangen er det Martin Laumann Ylven som får sjansen, men setter pucken rett på keeperen.
Helt mot slutten av perioden får M/S nok en spiller utvist, og nok en gang benytter VIF muligheten til å score. Etter pasninger fra Lindstrøm og Stefan Espeland er det Kalle Ekelund som setter et relativt løst skudd i mål. Der må Joyce i M/S-buret ha vært dekket.

Skuddstatistikk M/S: 6 VIF: 9

Jevn midtperiode

Relativt tidlig i midtperioden får hjemmelaget mulighet til å spille i overtall, men det mest spennende som skjer er at VIFs Jonas Oppøyen kommer alene med Joyce. M/S får ikke noen ut av dette. Like etterpå setter eks M/S-spiller Mats Trygg pucken i mål for Enga, men hoveddommer annullerer fordi han mener Tobias Lindstrøm er offside i målgården.

I midtperioden var hjemmelaget M/S minst like gode som Vålerenga. Foto: André Kjernsli

De neste minuttene er det M/S som har initiativet i kampen, ingen tvil om at de ser muligheten til å kapre poeng på hjemmebane. Drabantbyklubben får også muligheten til å spille i overtall, og er veldig nær å få inn et reduseringsmål.

Mot slutten av perioden får M/S ikke bare en, men to spillere utvist. VIF får sjansen til å øke ytterligere, men omgangen ender 0-0. Men får hjemmelaget det første målet etter pausen er alt mulig her.

Skuddstatistikk M/S: 7 VIF: 11

Vålerenga utnytter overtall igjen

Vålerenga tar et klart grep om den tredje perioden, det kan hende kreftene er i ferd med å svinne i det skadeplagede hjemmelaget. VIFs Martin Røymark kommer alene med Kris Joyce i M/S-målet to ganger, men klarer ikke å få pucken i mål.

Litt senere ryker hjemmelaget på nok en utvisning, og dette ser ut til å bli deres bane. VIF er effektive i overtall i dag, og scorer sitt tredje mål for kvelden i power play.

Ikke mange sekundene senere er det klart for kveldens fjerde VIF-mål. Jonas Oppøyen skjærer inn fra venstre og setter pucken sikkert opp i M/S-keeperens spakhjørne. Mye tyder på at VIF i løpet av et par minutter sier takk for følget til M/S.

VIF scoret to ganger i overtall i første periode. Her juble Vålerenga-spillerne etter Kalle Ekelunds 2-0. Foto: André Kjernsli

Nå handler dette bare om å holde nullen for Steffen Søberg et co. og eventuelt putte på et par mål til. Det siste ser det ikke ut til at VIF er ute etter. Begge lagene er nå mest klar for å få dette overstått og komme seg i dusjen. Kampen var mer jevnspilt en stund enn de vi på forhånd trodde, men i siste periode var det ingen tvil om hvilken vei dette skulle gå.

Med seier hjemme mot Oilers førstkommende tirsdag er VIF seriemester, selv om kampen vinnes i sudden eller på straffer. To poeng holder.

Skuddstatistikk M/S: 5 VIF: 11

VIFs beste: Tobias Lindstrøm
M/S beste: Emil Frøshaug