— Denne hallen møter ikke fremtidens krav til elitehockey, sier Manglerud/Stars nye daglige leder Cecilie Olsen. Foto: André Kjernsli
24 år gamle Cecilie skal lede M/S-gutta tilbake til hockeytoppen
Ikke bare er hun en ung kvinne i en mannsbastion. Cecilie Olsen (24) er også rogalending. Og ny daglig leder for østkantklubben Manglerud/Stars elitelag i ishockey.
— Vi trenger en moderne hall å spille i, er noe av det første VårtOslo får høre fra den nye daglige lederen i M/S, Cecilie Olsen.
Men mer om den 40 år gamle ishallen i skogen ovenfor Østensjøvannet litt senere. Hvem er denne 24 år gamle rogalendingen som skal ta drabantbyklubben tilbake til hockeytoppen?
Vi treffer den ferske daglige lederen i M/S elite på hennes kontor i Manglerudhallen. Nøyaktig en uke etter at hun tiltrådte stilling. Ute i gangen driver noen håndverkere og skifter dører. Og etter hvert stikker en mannlig kollega innom med kaffe til oss.
Vokste opp med Oilers
— Likestillingen har gått altfor langt, sier han og gliser før han forlater oss igjen.
Annonse
Men det er jo unektelig litt uvanlig å ansette ei så ung dame som leder for et mannlig toppserielag i ishockey.
Cecilie Olsen vokste opp på Ålgård utenfor Sandnes, og hun ble tidlig glad i hockey og spesielt Stavangers stolthet, Oilers. I 2015 flyttet hun til Oslo for å studere pr og samfunnspåvirkning. Og hadde egentlig ikke ishockey i tankene. Ei venninne, som på det tidspunktet jobbet for VIF hockey, tipset Cecilie om at M/S var på utkikk etter en som kunne hjelpe dem med sosiale medier. Og vips så hadde rogalendingen fått seg en deltidsstilling ved siden av studiene.
— Vi må tilby en fristende pakke
Da daglig leder i M/S, Bjørn Danielsen, etter hvert ønsket å trappe ned, fikk Cecilie spørsmål om å overta som daglig leder. Både han og M/S-styret var storveis fornøyd med den jobben hun hadde gjort. Uredd som hun var takket hun ja.
M/S-styret visste at Cecilie Olsen ikke er redd for å si ifra. Og er opptatt av å tenkte nytt for å trekke publikum til det onde tunger i hockeynorge kaller garasjen på Manglerud.
— Det er helt avgjørende å tenke nytt for å folk til å komme og se ishockey i årene som kommer, sier Olsen.
— Det holder ikke å spille bra på isen, vi må tilby en pakke som frister nye publikumsgrupper til å komme til hallen.
— Derfor er det veldig å få på plass en bra ishall. Dagens hall, som fyller 40 år neste år, har for lengst gått ut på dato, mener Olsen.
— Vi trenger en moderne hall å spille i, fortsette hun. Dessuten holder det ikke med en hall dersom alle lagene skal få trent nok.
Utfordrer Vålerenga og Oslo kommune
M/S jobber langsiktig med å få etablert en flerbrukshall på Ryen der ishockey er en sentral del av planene. Klubben har stor pågang i aldersbestemte klasser, og ønsker å kunne gi et fullverdig treningstilbud.
— Vi har ingen jentelag for tiden, men sist vi arrangerte GET´s «jenteskøytedag» dukket det opp 70 jenter. Det sier mye om potensialet, sier Cecilie Olsen.
Men det kan ta mange år før en hall kan stå klar på Ryen. Derfor har M/S ytret ønske om å få spille sine hjemmekamper på Jordal når den nye hallen står klar i 2020 eller 2021. Dette ønsket har fått blandede mottagelser, ikke minst fra VIF Hockey.
— Oslo kommune skriver på sine egne sider at hallen er ment for både bredde- og elitespill. Da kan da ikke kommunen mene at det bare skal gjelde for en klubb, sier M/S-sjefen halvt retorisk og halvt spørrende.
— Dette handler om å finne konstruktive løsninger, da kan det meste løses, sier Cecilie Olsen med overbevisning.