Unike butikker i byen

Eirik Dieserud (49) holder godt rundt sin Prima Donna. Foto: André Kjernsli

Frogner Special har levert delikatesser til Oslos borgere i snart 100 år

Noen ganger skal man unne seg noe ekstra, enten det er en reise, en opplevelse eller noe godt å spise. Er du ute etter det siste, gjør Frogner Special sitt ytterste for å hjelpe sine kunder.

Publisert

Når du kommer inn i butikken blir du overrasket over to ting. Det ene er den store, flotte lysekronen i taket, det andre er hvor liten butikken egentlig er. Men fra trappetrinnet innenfor døren (du må gå to trappetrinn ned før du er inne i butikken), ser du at det lille lokalet rommer utrolig mye.

Butikken domineres av den lange ostedisken der store og små oster fra mange land frister. Videre finner man en mindre, men fristende kjøttdisk og ikke minst skinker og pølser fra Spania, Italia og andre land. Hjemmelagede desserter og salater finner vi også. Innimellom alt dette ser vi pesto, oliven og andre kjente og ukjente produkter som kan hjelpe kundene med å sette en spiss på et herlig måltid.

Frogner Special ligger i Bygdøy Allé og ble etablert i 1926. Foto: André Kjernsli

Stor matkunnskap blant kundene

– De fleste av våre kunder er relativt lokale, sier Eirik Dieserud som er daglig leder i butikken. De aller fleste er fra Oslo vest, men vi har også faste kunder som kommer hit fra både Drammen og Fredrikstad.

Det er ikke til å legge skjul på at en del av kundene har god økonomi, og flere av de ferierer eller har sekundærbolig i land som Frankrike og Italia. Der forelsker de seg i mat som de gjerne vil spise her hjemme også.

– Samtidig vil vi understreke at vi er opptatt av å yte samme gode service til alle som setter foten innenfor døren.

Mange fristelser.... Foto: André Kjernsli

Lojaliteten går alle veier

– Kundene våre stiller krav til oss, og belønningen er trofaste kunder. Slik er det også med våre underleverandører, fortsetter Eirik. De fleste av leverandørene har Frogner Special hatt et årelangt forhold til. – Vi bytter ikke fordi det er en krone å spare her eller der, sier Dieserud.

– Det er viktig for oss å vite at vi får de varene til den kvaliteten både vi og våre kunder forventer. Husk at en del av varene er sesongbaserte. Da er det ekstra viktig ha et godt forhold til de du handler med.

Lysekronen i taket holder samme høye standard som maten. Foto: André Kjernsli

Vært kunde her i 70 år

Det kommer stadig kunder innom butikken, og en av disse er Berit Knudtzon (92). Hun er innom for å bestille ostepai til seks personer: hun skal ha venner på lunsj.

– Jeg ble kunde her i 1953, sier hun. Jeg husker vi kjøpte smør i løs vekt. Også svigermor var god kunde her i mange år, sier hun før hun forsvinner ut døren.

Frogner Special har ligget i Bygdøy Allé siden 1926. Det var familien Wolfgang som startet butikken, men i 1976 tok familien Ekeberg over. Det er Birgitte Ekeberg Dieserud og Eirik Dieserud som i dag driver butikken.

Berit Knudtzon (92) har vært kunde i 70 år. Foto: André Kjernsli

Tre paller med ost til jul

Frem til så sent som 2005 var butikken i prinsippet en ostebutikk. Men Eirik, som i utgangspunktet var kokk og hadde jobbet med kjøttvarer, utvidet sortimentet. Nå finner man kjøtt, skinker, pølser og annet snadder i butikken, til kundenes glede.

– Men vi er fortsatt store på ost, understreker Eirik. Til julen gikk det med tre paller med ost, en pall med Stilton og 2 paller med assortert ost fra flere land. – Det meste ble borte, sier han.

Vi har nok et av Oslos største utvalg av oster, og pr. kvadratmeter er det ingen tvil om at det er det vi selger mest, sier han.

Ostedisk med alt man kan ønske seg. Foto: André Kjernsli

Livsstil å drive delikatessebutikk

Det skal være forskjell på hverdag og fest, men når det er fest er det greit å unne seg litt ekstra. Men når du først har fått smaken på det beste er det vanskelig å gå tilbake, ler han.

Dette er ikke en vanlig jobb, dette handler om passion og matglede. Det er en livsstil.

Pa bakrommet fikk VårtOslo servert knekkebrød, med gammelost og meierismør...det enkle er fortsatt det beste. Foto: André Kjernsli

– Vi er heldige som har mange hyggelige kunder, vi føler oss rett og slett privilegerte, oppsummerer han.

Her kan du lese om flere unike butikker i byen.

Powered by Labrador CMS