�  Havnearbeidere i Oslo har blitt mobba og feilaktig stempla som latsabber, kommunister og drittsekker, sier Anders Wennevold (til v.). Her står han sammen med Roar Langaard og Rune Berre (til h.) under en aksjon mot Oslo Havn KF i 2017. Foto: Christian Boger
� Havnearbeidere i Oslo har blitt mobba og feilaktig stempla som latsabber, kommunister og drittsekker, sier Anders Wennevold (til v.). Her står han sammen med Roar Langaard og Rune Berre (til h.) under en aksjon mot Oslo Havn KF i 2017. Foto: Christian Boger

Havnearbeiderne i Oslo likevel ikke arbeidsledige. Får ny jobb hos Seafront Dockers

� Nå er jeg bare utrolig glad. Det var nesten sånn at jeg ikke trodde det var sant da vi fikk beskjed, sier havnearbeider Anders Wennevold.

Publisert

Det er FriFagbevegelse som omtaler nyheten om at Oslos havnearbeidere likevel ikke blir stående uten jobb etter at laste- og lossekontoret ble lagt ned 1. feburar. Selskapet Seafront Dockers, som fra tidligere har 30 havnearbeidere fra Kristiansand ansatt, gir Oslos åtte gjenværende havnearbeidere jobb.

— Ingenting er bedre enn at vi har gjort noen glade samtidig som vi har beholdt kompetansen til havnearbeiderne. Vi har vært svært fornøyd med den jobben de har gjort for oss i Oslo siden høsten 2016, sier daglig leder Jan Rune Løvlie i Seafront Dockers AS til Frifagbevegelse.

— Vi er blitt mobba og stemplet

Havnearbeiderne i Oslo har lenge vært i konflikt med ledelsen i Oslo Havn KF og havnestyret. Helt siden det opprinnelige lasse- og lossekontoret ble slått konkurs i 2015 og tyrkiske Yilport overtok driften av containerterminalen på Sjursøya i 2016, har havnearbeiderne stått nesten uten arbeid.

Oslos havnearbeiderne blokkerte inn- og utkjøringen til containerhavna på Sjursøya under en aksjon mot tyrkiske Yliport i 2017. Foto: Christian Boger
Oslos havnearbeiderne blokkerte inn- og utkjøringen til containerhavna på Sjursøya under en aksjon mot tyrkiske Yliport i 2017. Foto: Christian Boger

Velvilje fra noen av aktørene på Oslo havn gjorde at de fikk enkelte oppdrag, og for å forsøke å skaffe flere oppdrag, opprettet arbeiderne på kaia et nytt laste- og losseselskap. Men sist uke var det klart at havnearbeidernes eget lossekontor i Oslo hadde økonomi til å fortsette driften.

— Havnearbeidere i Oslo har blitt mobba og feilaktig stempla som latsabber, kommunister og drittsekker. Det er ikke rart at vi slet med å få folk til å bruke oss med et slik rykte. Da blir det lettere med Seafront. Det er et firma som virker veldig seriøse, sier havnearbeider Anders Wennevold til FriFagbevegelse.

Powered by Labrador CMS