Extinction Rebellion sto bak denne aksjonen som markerte de endrede klimaforholdene på planeten.

Denne skituren opp langs Bogstadveien endte i retten

Politiet så ikke med blide øyne på at biltrafikken fikk konkurranse i handlegaten på Majorstuen. Og tre av skiløperne ble båret inn i politibilene som kjørte dem til arresten.

Publisert

I går måtte tre klimaaksjonister fra Extinction Rebellion møte i Oslo Tingrett etter en skitur opp Bogstadveien i Oslo Sentrum. Aksjonistene nektet å vedta en bot på 13.000 kroner etter aksjonen.

Skituren gikk opp Bogstadveien i mars 2020, og det var lite snø i Oslo-marka. Skiløperne pekte med aksjonen sin på en trend: Snittet 1991-2020 hadde fem og en halv uke kortere skisesong enn snittet 1961-1990.

Bestefaren til aksjonist Magne Nyberg (19) er i dag ansvarlig for denne statistikken på Meteorologisk Institutt, så dette visste Magne.

Oppover Bogstadveien gikk skituren. Bak aksjonistene sto bilene i kø.

Bilene sto i kø

Dårlig skiføre var det også når Anders Stai Fougner, Eskil Roll-Hansen og Magne Nyberg tok skiene fatt opp Bogstadveien, bivånet av skuelystne. Politiet så imidlertid ikke med blide øyne på at biltrafikken fikk konkurranse i handlegaten. Ordensmakten lyktes i å fjerne dem fra veibanen, og skituren endte i et parkeringsfelt i veikanten.

Men heller ikke i parkeringsfeltet fikk skiløperne ligge ustraffet med ski på bena, for politiet fjernet demonstrantene ved å bære dem til arrest i politibilen.

Aksjonen endte med at politiet bar vekk og anholdt tre av klimaaktivistene fra Extinction Rebellion.

Regjeringen må handle

Aksjonistene krever at regjeringen forteller sannheten om naturens tilstand og handler resolutt for å stanse klimakrisen, i stedet for å somle bort tiden mens snø og is smelter i Oslo-marka og over hele kloden.

Regjeringen må straks mobiliserer like kraftig mot klima- og naturkrisen som den gjør mot koronakrisen.

Powered by Labrador CMS