Lyn feirer scoring på hjemmebanen Bislett stadion, under en tidligere kamp mot Sandnes Ulf.

Lyn lengter tilbake til hjemmebanen på Bislett stadion: – Vi ønsker en plass rundt bordet

Utfordringer med banen har gjort at oslolaget har måtte midlertidig bytte hjemmebane, og stadig dukker det opp nye problemer.

Publisert

Lyn er lei over å stadig måtte flytte hjemmekamper fra hjemmebanen sin på Bislett stadion til Nadderud stadion i Bærum.

Dårlige lys, skadet gressmatte etter festival og manglende undervarme er noen av utfordringene på banen, og som gjør at lagets hjemmekamper stadig må spilles i nabokommunen. 

Det skriver Aftenposten. 

Skadet etter storfestival

I august skapte det irritasjon da gressmatten hadde tatt skade etter at festivalen Findings hadde huset konserter og fester i flere dager.

– Det er kjempefint at slike kulturarrangementer skjer i Oslo, men dette er et idrettsanlegg, sier Lyns daglige leder Anders Palm til avisen.

Findings-festivalen holdes på Bislett stadion i august hvert år. Festivalen har vært utsolgt de siste tre årene med rundt 20 000 besøkende hver dag.

Under kampen mot Ålesund 1. september var flere av lyspærene i lysanlegget blitt ødelagt, noe også Norges Fotballforbund (NFF) uttrykte bekymring for i kamprapporten.

Ønsker plass rundt bordet

I tillegg er heller ikke undervarmeanlegget til Bislett klart, som gjør at kampene sent i oktober og tidlig november også må spilles et annet sted.

– Vi ønsker en plass rundt bordet når neste sesong skal planlegges på Bislett, sier Palm.

Han sier Lyn har tradisjon for å spille på Bislett, og at det ikke er noen andre tilgjengelige baner de kan benytte seg av ved seriestart.

– Utfordrende å finne alternativer

Kulturbyråd Anita Leirvik North (H) sier byrådet ønsker å legge til rette for at Lyn skal spille kampene på Bislett. 

– Derfor satte dette byrådet av noen midler i revidert budsjett 2024 til vedlikehold av gressmatten for å utvide sesongen, sier North til Aftenposten.

Ifølge bymiljøetaten ble ikke banen betydelig svekket etter Findings-festivalen, med unntak av det de beskriver som «flekker» i utkanten av banen.

– Findings har vært arrangert på Bislett over lengre tid, og det har vært svært utfordrende å finne alternative areal for denne typen arrangementer. Byrådet har nå besluttet å utbedre Bjerke travbane for at større konsertarrangementer skal kunne holdes der. Vi håper at det vil bli førstevalget til utekonsertarrangørene fremover, svarer North.

Powered by Labrador CMS