Tobias 'Tuben' Breivold (21) har fått fast plass mellom målstengene på Jordal hittil i sesongen. Likevel er osloklubben på jakt etter enda en keeper.
Tobias "Tuben" Breivold (21) har fått fast plass mellom målstengene på Jordal hittil i sesongen. Likevel er osloklubben på jakt etter enda en keeper.

21-åringen "Tuben" har gjort keeperplassen i Vålerenga til sin egen. Men jakten på ny målvakt fortsetter på Jordal

Som eneste seniorkeeper i Vålerengas tropp har Tobias "Tuben" Breivold (21) stått samtlige minutter av årets hockeysesong. — Det er litt rart å ikke konkurrere med Steffen Søberg mer, sier 21-åringen om målvakten han spilte med tidligere.

Publisert

I vår fikk keeperlegenden Steffen Søberg beskjed om at han ikke var med videre i Vålerengas fremtidsplaner. Da hadde Søberg trofast tjent klubben i ti sesonger. Og alle trodde Vålerenga ville starte jakten på en ny toppkeeper.

Unggutten Tobias "Tuben" Breivold fikk imidlertid tillit som førstekeeper. Det skjedde etter en sesong hvor Søberg og 21-åringen hadde skiftet på målvaktjobben, med vekslende hell.

— Jeg føler at det har gått bra

Med Tuben som førstevalg sto Vålerenga igjen med enda yngre Edgar Talm (18) og Magnus Knutsen (19) som back-up.

Så langt i sesongen har det ført til at Breivold, som til tider i fjor ble sett på som veldig varierende i prestasjonene, har stått samtlige minutter av årets åtte første seriekamper.

— Jeg føler det har gått bra for min del, men der er veldig rart ikke å ha Steffen å kjempe med om plassen. Jeg savner litt den konkurransen, sa Breivold til VårtOslo etter lørdagens hjemmeseier mot Storhamar.

— Det er rart ikke å ha Steffen Søberg å konkurrere med om keeperplassen om lengre, mener Tobias Breivold.
— Det er rart ikke å ha Steffen Søberg å konkurrere med om keeperplassen om lengre, mener Tobias Breivold.

Den nye keepersituasjonen har gjort at kravene til 21-åringen denne sesongen kanskje er større enn noen gang. Pådrar han seg en skade, eller kommer ut av form, er alternativene for å erstatte han relativt begrenset.

— Tuben har gjort det bra

— Det er noe jeg ikke kan gjøre noe med, og egentlig ikke tenker så mye på. For meg er det viktigste å prestere så godt jeg kan, sier keepertalentet.

Hovedtrener Fredrik Andersson har de første kampene av sesongen skrytt mye av sitt førstevalg mellom stengene.

— Hittil i sesongen har Tuben gjort det veldig bra, mener treneren med tidligere erfaring som toppkeeper i svensk ishockey.

Etter en vår og sommer uten å få napp hos noen aktuelle utfordrere til Breivold, har klubben likevel ikek helt gitt opp jakten på en ny og erfaren keeper til å komplimentere dagens målvakter.

Har full utlendingkvote

Anders Myrvold i klubbens sportslige utvalg forteller at det fortsatt speides etter en utfordrer på keeperplass.

— Det jobbes godt med de to ungggutta vi har bak Tuben, men det er klart at vi gjerne skulle ønske å ha fått inn en litt mer erfaren utfordrer. Ikke minst inn mot sluttspillet kan dette bli en nødvendighet, sier Myrvold.

Jakten på gode kandidater forenkles ikke av at iskrigerne høyst sannsynlig må utenfor landets grenser for å finne en slik keeper.

Den noe overraskende signeringen av svenske Rasmus Ahlholm nylig gjør at utlendingskvota i klubben er full. Dermed må eventuelt en av dagens utlendinger måtte "ofres" om klubben skal lykkes i å hente inn en ny keeper

Powered by Labrador CMS