XXL-ledelsen innrømmer at ansatte i XXL Storo ikke er alene om å ha jobbet gratis på dugnad, men sier de har ryddet opp i dette. Foto: Google maps
XXL-ledelsen innrømmer at ansatte i XXL Storo ikke er alene om å ha jobbet gratis på dugnad, men sier de har ryddet opp i dette. Foto: Google maps

Også ansatte i XXL på Majorstuen jobbet gratis på dugnad

Ansatte ved XXL på Storo i Oslo er ikke alene om å jobbe gratis. Nå innrømmer XXL at gratisjobbing også har funnet sted i andre varehus.

Publisert

Avsløringen om at ansatte ved Storo måtte jobbe gratis på 1. mai skapte sterke reaksjoner.

skriver E24 at flere XXL-varehus i Norge har arrangert slike «dugnadsdager», hvor ansatte har blitt oppfordret til å møte på jobb og arbeide uten lønn. Ledelsen i XXL bekrefter dette.

Syntes det var drøyt

– At ansatte i butikker, blant annet på Majorstuen, ble bedt om å jobbe på «dugnad», er noe vi ble klar over for noen år siden og da ryddet opp i, opplyser XXL-sjefen i Norge, Anders Kjellén.

Flere ansatte sier til E24 at de syntes det var drøyt, og at flere som ikke møtte opp til gratisjobbingen, fikk høre dette i ettertid.

«Uheldig dugnadskultur»

Kjellén sier at det har «vært en uheldig dugnadskultur i XXL tilbake i tid», men hevder samtidig at dette ble avdekket i 2017, og at ledelsen da tok et klart oppgjør med dette og ryddet opp.

Han hevder at ledelsen i XXL ikke er kjent med at denne praksisen har fortsatt etter opprydningen, med unntak fra årets hendelse på Storo.

Powered by Labrador CMS